Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Po nevydařeném zápase v Brně čeká domácí tým těžké derby s Valašským Meziříčím, jenž bude obhajovat poslední výhru z Valmezu, kde Nový Jičín podlehl domácím Bobrům 3:2. Aktuální bilance vzájemných zápasů je 1:1. Podaří se Jičínu opět porazit Valašské Meziříčí před domácím publikem?

HK Nový Jičín

Jak jiné týmy nazývají domácí mužstvo „nevyzpytatelný Jičín“ neprožívá prosperující období. Venku Nový Jičín dokázal obhájit vítězství pouze 4x, ovšem i přesto dokázal Nový Jičín podat před domácími fanoušky výkony na obsazení aktuálního 8. místa. Ve středu Nový Jičín podlehl obrovskému nátlaku Technice, která hosty přestřílela 7:0. Nejlepším střelcem Nového Jičína je Jakub Ižacký (15+9).

HC Bobři Valašské Meziříčí

Valmez dokázal v letošní sezóně vyhrát pouze 6x a to pouze jednou na hostujícím ledě. V posledním zápase podlehli Bobři stejně jako Nový Jičín Břeclavi (4:1). Ovšem Valmezu se podařilo jednou porazit Nový Jičín a to právě před domácími fanoušky 3:2. Největší pýchou Bobrů je Václav Studený (9+8), jenž byl přesný již 9x.