Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Nový Jičín zavítá do 2. největšího města České republiky Brna už tuto středu, kde se bude snažit o první výhru s tímto prosperujícím týmem. Novému Jičínu se s Technikou podařilo pouze jednou remízovat, v ostatních případech prohráli vždy o gól. Uspěje nyní Jičín na hostujícím ledě?

HK Nový Jičín

Nový Jičín od druhé poloviny sezóny trápí tzv. zbytečně prohrané zápasy, a navíc často pouze o jediný gól. Přestože porazil minulou středu na domácím ledě Opavu 5:0, následující zápas se Jičínu nepovedl a prohrál opět o jeden gól 4:5. Pro Nový Jičín jsou tyto body klíčové, jelikož se pohybuje na hranici postupu do play-off. Nejlepším střelcem Nového Jičína je Jakub Ižacký (15+9). Uteče Nový Jičín Opavě o 3 body a zajistí si tím 8. místo?

HC Technika Brno

Brno je na tom o poznání lépe než Nový Jičín. Do začátku sezóny sice Brno vstoupilo na jedničku, později ale jejich výkony začaly být hodně kolísající. V posledním zápase Brno prohrálo ve Vsetíně 7:3. Reputaci si vysokoškoláci chtějí zlepšit právě s Novým Jičínem, a tím prodloužit svou vítěznou sérii vzájemných utkání na 3:0. V bíločerveném dresu Technice nastřílel nejvíce gólů Petr Jurča (13+8).