Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - 24. kolo bylo plné vyrovnaných výkonů. Ovšem vyhrát může jen jeden. V Novém Jičíně 3 body získali Lvi z Břeclavi, jenž dokázali domácí tým porazit 4:5, a tím se posunout na 9. místo v tabulce.

V první třetině, i přes velkou aktivitu domácích, byli střelecky úspěšnější hosté. Již v 5. minutě Uhlík překonal domácího brankáře. Gebauer sice v 17. minutě vyrovnal, ovšem z radosti se Nový Jičín radoval pouze krátce, protože v 19. minutě se podařilo kapitánovi Břeclavi zařídit opět jednobrankový náskok.

Druhá třetiny byla pro oko fanouška opravdu hodně zajímavá. V úvodu druhé části skóroval při využití přesilovky Málek a od druhé poloviny začal tzv. tvrdý hokej plný trestů a boje. V 38. minutě se Lvům naskytla šance v podobě trestného střílení, kterou dokázal Uhlík využít, ale ještě tutéž minutu Zahradníček přechytračil Šurého. Zajímavá událost se stala v 39. minutě, když byl vyloučen Ižacký a celý tým i fanoušky to značně rozhořčilo. Ten ovšem neudržel jazyk za zuby, tudíž dostal trest do konce utkání. Této šance využil Běhal, jenž vyrovnal na 4:4. Nový Jičín půjde do poslední části s výhodou v podobě přesilovky 5.3.

Třetí třetina rozhodla celé utkání. Ačkoli na začátku měli domácí početní převahu 5:3, nedokázali s touto nabídkou efektivně naložit. Ve 44. minutě překonal domácího brankáře Průdek a postaral se tak o jediný gól třetí třetí, na který již domácí nedokázali zareagovat.