Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Nový Jičín přijíždí ze Vsetína po těžkém utkání s dvěma body. Novojičínští ještě několik vteřin před koncem utkání vedli 2:3, ovšem obdrželi gól a nastalo prodloužení. V samostatných nájezdech dokázal dvakrát proměnit Matěj Málek a tím zajistit hostům vítězství.

Nový Jičín sice vstoupil do zápasu aktivněji, ale Valaši dokázali velký nátlak hostů ubránit. Již v 5. minutě vstřelil první branku Daniel Vaněk. V 11. minutě ve vlastním oslabení zvládl Adam Uhlár využít pasivity domácí obrany a srovnal. V polovině 15. Minutě opět skóroval Daniel Vaněk a tím zajistil prozatimní spokojenost Vsetínu.

Adamovi Uhlárovi se hned v úvodu druhé třetiny podařilo opět překonat vsetínskou obranu a v oslabení srovnal na 2:2. Později se prosadil Jakub Lehečka, když využil hry 3 na 5, čímž se Nový Jičín poprvé dostal do vedení. Celá třetina byla plná vyloučení.

Celou třetí třetinu se Nový Jičín skvěle držel, ovšem nezvládl obrovský závěrečný tlak Vsetína v posledních 10 minutách. Dvě vteřiny před koncem utkání Iláš nezachytil střelu Ondřeje Slováčka.

V prodloužení se nepovedlo vsítit ani jednomu z týmu, proto přišly nájezdy, ve kterých byl 2x úspěšný Matěj Málek, jenž zápas rozhodl. Vávra sice v 4. sérii také proměnil, ale z pěti šancí to bylo málo.