Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Po prohraném derby na domácím ledě čeká novojičínské hokejisty Vsetín. Již potřetí se Nový Jičín utká s tímto silným týmem. Vsetín dokázal oba vzájemné zápasy vyhrát. Zvládne si Nový Jičín napravit reputaci s Valachy?

Nový Jičín má v poslední době hodně rozmanité výkony. I přes velké snahy obklopuje aktuálně poslední „postupové“ místo do play-off, a to pouze o bod před Opavou. Nový Jičín trápí nekázeň svěřenců, za což jsou koneckonců vždy potrestáni. V posledním zápase se s týmem rozloučil zkušený Michal Horák. Podlehne Nový Jičín vsetínskému tlaku?

Novojičínskou tabulku vede s 17 asistencemi Jiří Zdeněk (6+17).

Jak je již známo, Vsetín má snad nejlepší fanklub z celé druhé ligy, a právě to týmu v domácím prostředí hraje do karet. Valaši by se zcela jistě rádi dostali na první postupové místo, letos mu v tom ovšem brání bezkonkurenční Frýdek-Místek. Vsetín má určitě jak kvalitu týmu, tak podporu, na to, aby dokázal ještě Frýdek minimálně ohrozit. Naposledy prohrál s Hodonínem, ovšem před touto prohrou dokázal 6x v řadě vyhrát. Postará se Nový Jičín o další prohru domácích nebo naopak Vsetín nastartuje další vítěznou vlnu?

Vsetín se může pyšnit skvělým střelcem Janem Kolaříkem (19+14), jenž dal v 21 zápasech 19 gólů.