Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Odchovanec Nového Jičína, jenž se může pyšnit pestrou kariérou, ukončil své působení ve svém rodném klubu. Michal Horák ve 32 letech opouští hokejový život z rodinných důvodů. Aktuální kapitán shrnuje své působení a pocity. Jeden z oblíbených hráčů Nového Jičína se tedy s týmem loučí sice prohrou, ovšem s těmi nejlepšími vzpomínkami.

Vraťme se ještě k zápasu v Hodoníně. Vedli jste 4:1 a soupeř dokázal dorovnat. Co způsobilo tento nečekaný převrat?

No 2x jsme špatně vystřídali a umožnili soupeřům přesilovky. Z tří oslabení soupeř vstřelil tři branky. Naše chyby 100% potrestal.

Středeční zápas s Kopřivnicí byl Váš poslední. Jak jste si užíval toto utkání?

Bylo to docela zajímavé. Na tento zápas přišlo více lidí. Rád bych hrál dál, ale musím skončit kvůli rodině.

Pojďme si shrnout Vaší kariéru…

Mé začátky byly právě zde v Novém Jičíně. V juniorských letech jsem se dostal do Vsetína do extraligy juniorů. Poté jsem přešel hrát první ligu do Třebíče, odkud jsem se dostal do A-týmu ve Vsetíně, kde jsem hrál 2 roky extraligu. Potom byla ukončena vsetínská extraliga, kvůli nějakým problémům a já jsem odcestoval do Norska na jednu sezónu. Po roce jsem se vrátil opět hrát extraligu, ovšem slovenskou a to v Žilině, kde jsem působil dva roky. Později jsem se ještě zkoušel probojovat do české extraligy, ale už se mi to nepovedlo, tak jsem se vrátil zpět do Jičína.

Myslíte si, že je Váš odchod již definitivní nebo je možnost, že Vás Vaší fanoušci dnes neviděli na ledě naposledy?

Je to už definitivní konec.

Jak se Vám jevil dnešní výkon Vašeho týmu?

Bylo to opravdu specifické utkání. Někomu se derby hraje blbě, někdo se na utkání těší. Já si myslím, že každý to má v hlavě. Každý chce vyhrát, ale někdo tím že je to takový důležitý zápas má svázané ruce a s tím se poté hraje velice těžce.

Jak byste zhodnotil působení v Novém Jičíně?

Byl jsem zde tři sezóny. Byl jsem zde velice spokojen. Všechno bylo super. Bohužel ale musím z důležitých důvodu odejít. Doufám, že s mými výkony byl kluk spokojen.