Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Po nepodařené sérii tří zápasu se Nový Jičín utká v nedalekém Valmezu s Bobry. Těm se letos moc nedaří. Zatím vyhráli pouze 3x, ovšem jedním z poražených je kvalitní tým z Poruby. Dokáží novojičínští hokejisté obhájit výhru z předchozího vzájemného zápasu, kdy Bobry přestřílel 11:1?

HC Bobři Valašské Meziříčí

Valmez vyhrál celkem 2x na domácím ledě. Jelikož je každé derby nejisté, i to sobotní, je velkým otazníkem, kdo získá body. Momentálně se Bobři nachází na poslední příčce s 10 body. Svým posledním vyhraným zápasem s Břeclaví (3:1) se Valmez vyrovnal předposlední Karviné. Valašské Meziříčí má novou posilu, Jana Podešvu, který hned skóroval v posledním domácím zápase. Nejlepším útočníkem je Václav Studený (4+7).

HK Nový Jičín

Hráčům Nového Jičína se nepodařily poslední tři utkání, o to víc budou chtít svůj výkon z prvního vzájemného zápasu znovu zopakovat. Po těžkém zranění se již uzdravil novojičínský brankář David Iláš, ovšem záleží na trenérovi, kterého ze svých čtyř svěřenců do brány postaví. Nový Jičín se drží na 7. příčce tabulky. Nejúspěšnějším útočníkem je Jakub Ižacký (10+6), jenž vsítil kotouč do soupeřovy brány již 10x.