Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Hráči Nového Jičína předvedli vyrovnaný výkon, ovšem 16 vteřin před koncem utkání se podařilo Kolaříkovi vstřelit rozhodující branku a tím Vsetínu zajistit všechny tři body.

Utkání bylo velice vyrovnané. Vše začalo již v první třetině, nejlepší střelec Nového Jičína Jakub Ižacký přemohl obranu valachů a bez většího rozmýšlení Hromadu prostřelil. Hosté v 15. minutě vyrovnali díky Vávrovi, jenž si našel nekryté místo v bráně Kozáka.

I v druhé třetině byly výkony hodně srovnané. Vsetín se dostal do vedení na 2:1, Po střele Kuba se puk odrazil do hrudi projíždějícího Vítka a puk zaplul za domácího gólmana. Nový Jičín dlouho nečekal a vyrovnal na 2:2. Lehečka nahrál Kabeláčovi před bránu, který vystřelil nechytatelnou ránu.

Třetí třetina byla do poslední chvíle nerozhodná. Až v 52. minutě se prosadil Kolařík, jenž si myslel, že zápas rozhodl, ale mýlil se, jelikož Flašar dokázal v 58. minutě od modré čáry překvapit Hromadu. Těsně před koncem třetí třetiny Kolařík vyhrál buly a nebruslil mezi domácí beky. Dostal přesnou přihrávku a tváři v tvář se opět nemýlil a tím valachům získal cenné tři body.