Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - I přes velkou podporu kopřivnických fanoušků, domácí podlehli velkému tlaku a prohráli 6:3. Pro Nový Jičín je to velký úspěch a odváží si z nedaleké Kopřivnice cenné 3 body.

Nový Jičín nastupoval na led v plné síle a aktivitě již od první třetiny. Už v první minutě se prosadil Zdeněk, jenž si dokázal najít nechráněné místečko Vrby. Po pár minutách dokázal Kofroň srovnat na 1:1, když těsně před Kozákem vypálil dělovku, kterou hostující brankář nemohl ani zahlédnout. V 8. minutě se podařilo Červenkovi doklepnout puk do hostující brány a Kopřivnice vedla 2:1 - ovšem to bylo také naposledy. Ve 13. minutě Kopřivnice vyměnila brankáře. Místo Vrby nastoupil Unzeitig. Haloda o 2 minuty později srovnal, a hned poté vsítil také Gebauer. První třetina skončila za stavu 2:3.


V druhé třetině se prosadil 2x po sobě Robin Gebauer, který si také zapsal svůj první letošní hattrick. Třetí třetinu již Jičín pouze skvěle bránil.

Po druhé dorážce se prosadil domácí Suchý, který snížil na 3:5. Odezva Nového Jičína netrvala dlouho. Kabeláč využil nebraněné kopřivnické branky a zvýšil na konečný stav 3:6.

Novojičínský brankář Kozák nezklamal trenéra Flašara i podruhé a z 24. střel mu proklouzly pouze 3.