Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n -Nový Jičín po nepodařeném zápase ve Frýdku-Místku přivítal Drtiče z Hodonína. Celý zápas byl velice vyrovnaný. V 54. minutě rozhodl utkání Ižacký, který zajistil domácím 3 body.

První třetinu se týmy šetřily. Nepouštěly se do větších akcí, spíše čekaly na chybu protihráče. Když už se chýlilo ke konci třetiny, pronikl mezi hodonínskou obranou Jakub Lehečka, který se postaral o první úsměvy novojičínských fanoušků.

Po odstartování druhé třetiny měl být vyloučen Nedvěd, ale jeho trest byl nakonec rozhodčími odvolán. Právě naopak – vyloučení na straně Nového Jičína, které Hodonín využil a vyrovnal na 1:1. Zanedlouho se o vedení postaral Michal Horák, který společně s Kabeláčem překvapil a následně překonal Zavadila. Když už se Nový Jičín nejspíše viděl v kabině, překvapil Zdeněk Jurásek Kozáka a z bezprostřední blízkosti nedal domácímu brankáři šanci.

Třetí část již byla plná šancí. Hodonín si dokonce vytvářel více šancí a obrana nepouštěla Jičín vůbec k jejich bráně. V 54. minutě ale opomenuli na nejproduktivnějšího hráče domácích - Jakuba Ižackého, jenž vsítil poslední gól zápasu.