Kateřina Krutílková

N o v ý J i č í n - Ve středu se na novojičínském stadionu představí tým z jižní Moravy – Hodonín. Hráči tohoto týmů předvádí v letošní sezóně podobně proměnlivé výkony jako hráči Nového Jičína. O to bude zápas napínavější a těžko předvídatelný. Na průběh tohoto prvního vzájemného zápasu se můžou fanoušci přijít podívat ve středu 14. října 2015 v 18:00 na Stadion města Nového Jičína.

SHK Hodonín

Jižani mají stejný poměr výher a proher, navíc z toho kvalitní brankář Zavadil (úspěšnost 91.39%) dokázal již 2x vychytat čistou nulu. Aby domácí překonali tohoto pozorného brankáře, budou muset pořádně zabojovat. Hodonín poslední dva zápasy prohrál, o to víc nyní potřebují zvítězit, aby opět mohl zahýbat s pořadím v tabulce. Aktuálně se pohybuje na 5. místě s 13 body. Opravdu bojovný hokej předvedl Hodonín v posledním utkání s Opavou. Celý zápas byl velice vyrovnaný, o čemž svědčil průběh utkání (1:1 v každé třetině). Nakonec rozhodl až nájezd Tomáše Poloka, díky němuž se Opava radovala ze zisku druhého bodu.

Mezi nejúspěšnější útočníky Drtičů patří Sajdl Jakub (8+6), Jurásek Zdeněk (6+6) a Kučera Zdeněk (3+7). V defenzívě se již podařilo 2x vsítit Kolářovi Danielovi (2+6) a Janotovi Michaelovi (2+0).

HK Nový Jičín

Nový Jičín naposledy selhal. Frýdek-Místek propálil Chvostka hned 11x, což byla pro Nový Jičín velká rána. Ti si ovšem z jedné prohry hlavu nelámou, spíše o to víc chtějí vyhrát v následujícím zápase. To může být pro Drtiče jistá nevýhoda. Trenér Nového Jičína věří nejvíce brankáři Danieli Chvostkovi (úspěšnost 84,72%). Hodonínská obrana by si měla dát největší pozor na střelce Jakuba Ižackého (6+6), Macháčka Petra (6+3) nebo Davida Mikšana (3+6), kteří mají stejný počet bodů – 9. Nový Jičín je jen o jeden bod pod Hodonínem na 7. místě.

Dokážou Drtiče sesunout z 5. Místa?