Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Novojičínští hokejisté zavítali v sobotu do Frýdku-Místku. Ten dokázal obhájit roli favorita a do brány hostů nasázel hned 11 branek. Hráči Nového Jičína sobotní utkání absolutně nezvládli, a odjíždí bez bodů a s ostudným skóre 11:3.

První třetina byla na góly opravdu pestrá. Skóre otevřela branka Jiřího Zdeňka z Nového Jičína, kolem které bylo mnoho otazníku. Po protestu Nového Jičína sudí gól hostům uznali a hra mohla pokračovat. Odpověď Frýdku-Místku byla opravdu rychlá. Radek Meidl bez váhání propálil Daniela Chvostka. Nový Jičín se poté dostal ještě do vedení, ale tentokráte už naposled. Domácí do konce třetiny stihli vstřelit ještě 4 branky. První třetina končila výsledkem 5:2.

Marek Růžička a Jakub Schwarz v II. třetině během minuty zvýšili stav na 7:2. V zápětí hosté skvělé využili situace, ve které se dostali do přečíslení dva na jednoho a volný Jakub Ižacký vsítil puk do pravého rohu. 3 minuty před koncem II. třetiny hosté zahákovali útočícího hráče a ocitli se tak v nepříjemné situace, jelikož Frýdek-Místek dostal příležitost trestného střílení, které Tomáš Fránek využil.

V třetí třetině se prosadili už pouze Frýdek-Místek. Novojičínští hráči se sice snažili, ovšem na sobotní hru Frýdku-Místku opravdu neměli. Nejproduktivnější hráč druhé ligy Vladimír Luka v tomto zápase dovršil hattrick a tím unikl svým konkurentům, jenž se mu snaží alespoň přiblížit.