Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Nový Jičín dnes přivítal na domácím ledě hosty ze Slezska, Opavu. Zápas probíhal velice bojovným tempem a výsledek byl vyrovnaný, proto se také muselo prodlužovat. Ovšem Nový Jičín z tohoto zápasu odešel jako vítěz s výsledkem 6:5pp.

První třetinu zcela jistě ovládla Opava. Během dvou minut vstřelila hned dvě branky. O první se postaral Bohumil Herman a hned v zápětí jej doplnil kapitán Tůma. První branky Nového Jičína se dočkali fanoušci v 18. minutě od Matouše Kratochvíla. Naneštěstí David Galvas zakončil první třetinu opavským třetím gólem.

Druhá třetina začala hned dalším čtvrtým opavským gólem, a už to vypadalo, že Opava tento zápas opravdu vyhrála. Nový Jičín vstřelil hned 3 branky po sobě a dokázal vyrovnat na 4:4.

Krátce po začátku třetí třetiny se Petr Chaloupka postaral o vedení, ale netrvalo to však dlouho, Matouš Kratochvíl srovnal na 5:5. Ani jeden z týmů již do konce základní hrací doby zápasu nedokázal vstřelit branku a muselo se prodlužovat. Tento vývoj opavští jistě nečekali, což šlo náhle poznat na jejich velké bojovnosti. Jakub Ižacký ale ve hře 3 na 3 zápas rozhodl. Opava si tedy odvezla pouze jeden bod. A o jediný bod je také Nový Jičín výše v tabulce než jejich dnešní soupeř.