Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Po nevydařeném sobotním zápase Nový Jičín přivítá Opavu. Tento tým má stejný počet bodů jako domácí, tudíž zápas bude rozhodovat o pořadí těchto v tabulce sousedících týmů. Dokáže si Nový Jičín napravit reputaci z Poruby? Utkání se odehraje již tuto středu 7. října 2015 v 18:00.

HK Nový Jičín

Nový Jičín měl smolný start, naštěstí se nenechal potopit výsledky předešlých zápasů a na domácím ledě poprvé vyhrál s Valašským Meziříčím a to hned 11:1. Dále jeho šňůra vyhraných zápasů pokračovala a to když si z Karviné přivezli 3 body s výsledkem 2:5 a následně porážkou letošního nováčka z Moravských Budějovic 4:3. V posledním zápase v Porubě se ale novojičínská brána vlnila více než je zvykem, a to celkem osmkrát. Novojičínští těžili aspoň z poslední třetiny, kde ostravští hráči značně polevili, a díky tomu vstřelili 2 branky. Zápas skončil 8:3. Na nepříjemný zážitek budou jistě chtít hráči Nového Jičína zapomenout zápasem s Opavou, která se v tabulce nachází právě těsně pod nimi.

HC Slezan Opava

Opava začala sezónu velice nadějně, když hned po sobě 2x vyhrála a to s Karvinou (3:4) a překvapivě s Porubou (5:3). Poté ovšem nadšení fanoušků opadlo, jelikož 3x v řadě prohráli. Podařilo se to letos bravurně hrajícímu Frýdku-Místku, jenž nezahálel a nasázel před svými fanoušky do opavské branky 5 gólů. Opava i s velkou bojovností podlehla Frýdku 5:2. Hned ve středu nováčci z Kopřivnice vyzvali slezské hráče. Hráči Opavy měli zápas skvěle rozehraný, ale v poslední třetině jejich ofenzíva zklamala. Zato ta kopřivnická byla akčnější a dala hned 2 branky. Utkání se prodlužovalo, ale i přesto Opava podlehla na nájezdy. S Břeclaví slezané, stejně jako Nový Jičín, také podlehli. Po delší době se opět zaradovali ve Valašském Meziříčí, z kterého si odváželi 3 body s výsledkem 4:3. Jejich poslední zápas se odehrál v Moravských Budějovicích, kde se jim opět nepodařilo zvítězit a s těsným výsledkem 4:3 odjížděli domů s prázdnou.

Podaří se Novému Jičínu napravit výsledek z Poruby? Jistě to bude zajímavé střetnutí…

Tento zápas budeme přenášet v podobě textového onlajnu zde.