Filip Palička

Představujeme Vám systém soutěže ELIOD Liga mladšího dorostu. Naši mladší dorostenci budou hrát je skupině Východ - Sever.

Systém soutěže:

1. část

- 23 družstev rozděleno územně do 2 skupin; 12 družstev ve skupině „Západ“ a 11 družstev ve skupině „Střed“; družstva se ve skupinách utkají dvoukolově každý s každým (ve skupinách „Západ“ 22 utkání, ve skupině „Střed“ 20 utkání). - 18 družstev rozděleno územně do 2 skupin; 9 družstev ve skupině „Východ-Sever“ a 9 družstev ve skupině „Východ-Jih“; družstva se ve skupinách utkají dvoukolově každý s každým (16 utkání).

2. část 

a) - O postup do ELIOD ELMD (skupiny Západ, Střed) 

- skupina „A“ - družstva umístěná po 1. části ve skupině „Západ“ na 1. - 6. místě se utkají dvoukolově každý s každým (10 utkání) s tím, že v této části soutěže se započítávají výsledky vzájemných utkání z 1. části soutěže. Družstvo, které se umístí po této části soutěže ve skupině „A“ na 1. místě, získává ve smyslu čl. 208 SDŘ právo účasti v soutěži ELIOD ELMD pro sezónu 2016/2017. 

- skupina „B“ - družstva umístěná po 1. části ve skupině „Střed“ na 1. - 6. místě se utkají dvoukolově každý s každým (10 utkání) s tím, že v této části soutěže se započítávají výsledky vzájemných utkání z 1. části soutěže. Družstvo, které se umístí po této části soutěže ve skupině „B“ na 1. místě, získává ve smyslu čl. 208 SDŘ právo účasti v soutěži ELIOD ELMD pro sezónu 2016/2017. 

- skupina „C“ - družstva umístěná po 1. části ve skupině „Východ-Sever“ na 1. - 3. místě (bez mužstev KLD) a mužstva umístěná po 1. části ve skupině „Východ-Jih“ na 1. - 3. místě (bez mužstev KLD) se utkají čtyřkolově každý s každým (20 utkání) s tím, že v této části soutěže se nezapočítávají výsledky z 1. části soutěže. Družstvo, které se umístí po této části soutěže ve skupině „C“ na 1. místě, získává ve smyslu čl.208 SDŘ právo účasti v soutěži ELIOD ELMD pro sezónu 2016/2017.

b) - O udržení (skupiny Západ, Střed) 

- skupina „D“ - družstva umístěná po 1. části ve skupině „Západ“ na 7. - 12. místě se utkají dvoukolově každý s každým (10 utkání) s tím, že v této části soutěže se započítávají výsledky vzájemných utkání z 1. části soutěže. 

- skupina „E“ - družstva umístěná po 1. části ve skupině „Střed“ na 7. - 11. místě se utkají dvoukolově každý s každým (8 utkání) s tím, že v této části soutěže se započítávají výsledky vzájemných utkání z 1. části soutěže. 

- skupina „F“ - družstva umístěná po 1. části ve skupině „Východ-Sever“ na 4. - 6. místě (bez mužstev KLD) se utkají dvoukolově každý s každým (4 utkání) a družstva umístěná po 1. části ve skupině „Východ-Jih“ na 4. - 6. místě (bez mužstev KLD) se utkají dvoukolově každý s každým (4 utkání) s tím, že v této části soutěže se započítávají výsledky pouze ze vzájemných utkání týmů z 1. části soutěže. 

- skupina „G“ - družstva umístěná po 1. části ve skupině „Východ-Sever“ a ve skupině „Východ-Jih“ na 4. - 6. místě se utkají dvoukolově každý s každým (10 utkání) s tím, že v této části soutěže se započítávají výsledky vzájemných utkání z 1. části soutěže a skupiny „F“. 

- Družstva, sestupující do příslušné krajské soutěže, budou určena na základě součtu koeficientů (součet umístění) za sezóny 2015-2016 a 2016-2017 dle rozhodnutí řídícího orgánu soutěže. V případě shody v koeficientu se dále postupuje dle čl. 417 SDŘ. 

c) - O postup do LSD (skupina Východ „Sever“, „Jih“) 

- skupina „H“ - družstva původně přihlášená do soutěže KLD (6 družstev) se utkají dvoukolově každý s každým (10 utkání). Družstvo, které se umístí po této části soutěže ve skupině „H“ na 1. místě, získává ve smyslu čl. 208 SDŘ právo účasti v soutěži LSD pro sezónu 2016/2017. V této části soutěže se započítávají výsledky všech utkání z 1. části soutěže. 

Utkání všech částí této soutěže (tj. 1. části, části 2a) - „O postup do ELIOD ELMD“, 2b) - „O udržení“ 2c) - „O postup do LSD“) se hrají tříbodovým systémem dle čl. 403 SDŘ, bez použití čl. 404 - 405 SDŘ. Není-li určen vítěz utkání po skončení základní hrací doby, následují samostatné nájezdy k určení vítěze utkání dle čl. 406 SDŘ bez použití písm. a) tohoto článku. Konečné pořadí družstev bude stanoveno podle čl. 417 SDŘ, v průběhu soutěže je pořadí družstev určováno dle čl. 416 SDŘ.

Technické normy 

A. V soutěži startují hráči ročníku narození 2000 a 2001. Ve skupině východ startují u mužstev KLD hráči ročníku narození 1999, 2000 a 2001. 

B. V utkání mohou za družstvo nastoupit maximálně 3 Cizinci. 

C. V utkání může za družstvo nastoupit maximálně 5 hráčů ročníku narození 2002 a mladší dle čl. 219 SDŘ ČSLH. 

D. Pořádající klub je v souladu s vnitřní směrnicí ČSLH č. 65 ze dne 5. 6. 2014 povinen zajistit při utkání přítomnost lékaře, zdravotní sestry, nebo zdravotnického záchranáře. 

E. Pořádající klub je povinen po utkání zajistit oboustrannou kopii zápisu o utkání pro hostující družstvo, případně delegáta utkání. 

F. Domácí družstvo nastupuje k utkání ve světlých dresech, družstvo hostující v dresech tmavých. 

G. Hráči družstva nemusí mít stejnou barvu přileb, hráči a brankář může mít odlišnou barvu kalhot (výjimka z Pravidla č. 40, bod i., viz Příloha č. 3 Všeobecných ustanovení). 

H. Rozbruslení družstev je 10 minut před začátkem utkání bez následné úpravy ledové plochy. 

I. Evidence trestů dle čl. 529, odst. 2 SDŘ se mezi jednotlivými částmi soutěže přenáší. 

J. Ustanovení čl. 220 - 223 SDŘ se nevztahují na kluby, mající družstva „A“ a „B“ v rámci soutěží ELIOD ELMD a ELIOD LMD (viz čl. 224, písm. a/ SDŘ). K. V utkání ELIOD LMD mohou za družstvo LMD (ne za mužstva KLD sk. Východ) do 31. 12. 2015 nastoupit maximálně 3 hráči na střídavé hostování dle čl. 7, odst. 3, písm. a), bod i. Přestupního řádu mimo klubů extraligy a I. ligy, a to z ELIOD ELMD (avšak pouze hráči ročníku narození 2001).

ELIOD Liga mladšího dorostu, skupina Východ – Sever

1.HC Orlová z. s. *B*
2.SK Karviná
3.HC Brumov Bylnice
4.HC Olomouc – mládež, spolek *B*
5.HC RT Torax Poruba, o. s.
6.HC Orlová z. s. *A*
7.HK Nový Jičín, zapsaný spolek
8.HC Frýdek – Místek
9.HC Černí Vlci
10. /volno/


ELIOD Liga mladšího dorostu, skupina Východ – Jih

1.HK Kroměříž o. s. *B*
2.HC Uherské Hradiště, z. s.
3.LHK Jestřábi Prostějov o. s.
4.SHK Hodonín, občanské sdružení
5.VSK Technika Hokej Brno, pobočný spolek
6.HK Kroměříž o. s. *A*
7.HC Boskovice
8.HC Znojemští orli – mládež o. s
9.HC Spartak Uherský Brod
10.   /volno/