Redakce

Novojičínští hokejisté mají za sebou úvodní ze série sedmi přípravných zápasů. V prvním přípravném utkání odjížděli do Opavy. Po bezbrankové první části utkání šel Nový Jičín do vedení. Slezan ale skóre dokázal otočit a směřoval za jasnou výhrou. V závěru však během necelých čtyř minut přišel o třígólový náskok, kdy se do opavské branky trefili Zdeněk, Škumát a Macháček. V nájezdech se štěstí přiklonilo k Opavě a utkání nakonec vyhrála.

V úvodní třetině mohli jít Opavští do vedení v přesilovce, kdy od modré pořádně vystrašili Iláše v novojičínské brance Kysela s Galvasem. Na druhé straně zase v závěru trefil tyčku hostující Robin Gebauer. První část tak branku nenabídla.

Na začátku druhého dějství se do vedení dostal Nový Jičín, když se prosadil Gebauer, ale Slezané za necelé tři minuty skóre otočili. Nejprve se šikovnou tečí trefil Baďura a po něm uspěl navrátilec Selingr.

Ve svižném tempu přidal další gól mladý zadák Tomáš Černý, jenž po nahrávce Chalupy skóroval v přesilovce. Z pravého kruhu pak ale snížil hostující Novosad.

Ve třetí dvacetiminutovce rychlé tempo z předchozích dvou částí mírně opadlo, ale v čase 49:35 se prosadil Rousek a necelé čtyři minuty poté vstřelil pátý opavský gól Polok. Hosté v závěru nejprve snížili zásluhou Zdeňka, pak na 5:4 snížil Škumát a zhruba dvě minuty před koncem vyrovnal Macháček.

Vítěze utkání nakonec musely určit nájezdy, ve kterých byl jediným úspěšným střelcem domácí útočník Lukáš Svoboda, a Slezan tak odstartoval přípravu vítězně.