Kateřina Krutilková

Hráči Nového Jičína odehrají poslední kolo základní soutěže ve Valašském Meziříčí. Pokud by tento zápas vyhráli, obhájili by šesté místo v tabulce a pravděpodobně vstoupili do play-off se silným Vsetínem. Nový Jičín již Bobry 2x porazil, ale vzhledem k jejich horší závěrečné koncovce sezóny bude poslední zápas jistě zajímavý. Utkání začne ve středu v 18:00 hodin na zimním stadionu ve Valašském Meziříčí.

Poslední 42. kolo bude ale zajímavější než jen boj Nového Jičína o 6. místo. Toto utkání může pořádně zamíchat kartami. Valmez je pouze o dva body za Břeclaví, která se utká s Hodonínem. Pokud by tedy ve středu Valmez vyhrál a Břeclav prohrála s Hodonínem, dostali by se Bobři na poslední postupující pozici v play-off a Drtiči by si s Novým Jičínem vyměnili postavení v tabulce.

HK Nový Jičín

Nový Jičín má v poslední době nešťastné období. V pěti minulých kolech prohráli hned 4x. Zdolat dokázali pouze Frýdek-Místek výsledkem 7:3. Do posledních dvou utkání po dlouhé době nastoupil také Michal Horák, jenž se dlouze léčil se svým zraněním. Novojičínští by rádi obhájili své 6. místo, a vstoupili tak do play-off se Vsetínem.

Trenér Aleš Flašar dává stejnou šanci oběma gólmanům. David Iláš si lépe vede v domácím zápasech a Lukáš Šrámek ve všech ostatních. Nechme se překvapit, na koho dá novojičínský trenér v posledním zápase. Nejlepšími střelci jsou Jakub Lehečka (12+25), čerstvý tatínek Martin Kabeláč (11+17), Jakub Ižacký (14+12).

HC Bobři Valašské Meziříčí

Pro Bobry je toto utkání mnohem důležitější. Pokud by Nový Jičín i Břeclav selhaly, Valmez by měl jedinečnou příležitost postoupit do play-off. Navíc má velkou naději na úspěch, jelikož si v posledních zápasech vedli velice dobře. Minulou středu dokázali zvrátit dvougólové manko v Brně na konečný výsledek 6:4, a v následujícím zápase porazili Karvinou. Jsou tedy dobře rozjetí a je velkým otazníkem jak toto velké derby dopadne.

Opravdu úspěšným střelcem, na kterého by si novojičínští měli dávat pozor, je Ondřej Martiník (20+18), jenž vstřelil 20 gólů. Dalšími úspěšnými střelci jsou David Varga (13+21) a Antonín Sprušil (12+13).