Kateřina Krutilková

Tři kola před koncem základní části zavítají hokejisté Nového Jičína na jižní Moravu. Domácí tým z Břeclavi se drží na poslední příčce zajišťující play-off. O lepší pozici v tabulce se již domácí prát nemusí, jelikož o příčku výše postavený Hodonín má nedostižitelný bodový náskok. Na co ale Břeclavští musí myslet, je deváté Valašské Meziříčí s pětibodovou ztrátou. V jisté situaci si ale Lvi již ve středu mohou zajistit play-off. V odlišné pozici jsou novojičínští hokejisté, kteří mají play-off zajištěno. Pokud navážou na sobotní úspěšné utkání a udrží si vítěznou vlnu, vstoupí do vyřazovacích bojů z pátého místa. Poslední dva ze tří vzájemných zápasů vyšly vítězně pro novojičínské. Podaří se jim i tentokráte vybojovat další tři body?

HK Nový Jičín

Výkony novojičínských jsou poměrně rozkolísané. Poslední sobotní zápas, ve kterém poměrně vysokým skóre porazili hosty z Frýdku-Místku (7:3), předcházely dva domácí zápasy, s Hodonínem (4:6) a Přerovem (1:5), ze kterých novojičínští nevybojovali ani bod. K tomu, aby hráči Nového Jičína udrželi současné páté místo a nedovolili Opavě, aby je na tomto místě vystřídala, je nevhodnějším řešením výhra.

Prostor mezi tyčemi bude střežit jeden z dvojice David Iláš, s průměrem inkasovaných branek 2,85 na zápas, nebo Lukáš Šrámek, s průměrem 3,16 na zápas. Nejužitečnějšími útočníky jsou: Jakub Lehečka (12+25), Martin Kabeláč (11+17), Ižacký Jakub (14+12) a Robin Gebauer (10+16). Z obránců si nejlépe vedou: Patrik Flašar (4+13) a Přemysl Vašut (2+12).

HC LVI Břeclav 

Z posledních šesti zápasu zvítězili Lvi pouze jednou, a to v prodloužení doma s brněnskou Technikou. Břeclav delší dobu trápí střelecká neschopnost a v poslední době i značná marodka, jelikož v posledních 6 zápasech dokázali vstřelit pouze 8 branek. Poslední utkání v Karviné je toho důkazem. Lvi na ledě poslední Karviné obdrželi dvě branky a nevstřelili žádnou. Do středečního utkání nebude moct zasáhnout několik hráčů. Na marodce jsou obránci: Jiří Novák, Adam Svoboda, Martin Miklík a útočníci Lukáš Nováček a Roman Průdek. Mezi zraněnými je také brankář Filip Hübner. Dle webových stránek Lvů existuje dokonce i možnost, že k utkání nebude moct nastoupit až osm hráčů.