Kateřina Krutilková

Novojičínským se nedaří na domácím ledě vybojovat body. Po týdenní pauze budou mít jedinečnou možnost si opět v domácím prostředí vylepšit své bodové postavení. Do Nového Jičína zavítají hosté z Frýdku-Místku, jenž okupují 10. místo tabulky. Vzájemná bilance před posledním společným zápasem vychází lépe pro domácí, jelikož všechny zápasy, ve kterých se s tímto soupeřem utkali, vyhráli.

HK Nový Jičín

Novému Jičínu se sice daří o poznání lépe než minulou sezónu, jelikož se již od začátku letošního ročníku 2. ligy Východ potýkají s velkou marodkou. Před předposledním zápasem s Přerovem měl Jakub Ižacký nehodu, tudíž k zápasu nenastoupil. Do zápasu nenastoupil také Prokop (sešroubování prstů), jenž si již nezahraje do konce sezóny. Zranění v průběhu zápasu se nevyhnulo ani Šrámkovi a Uhlárovi. Při takové smůle prohráli 1:5. V dalším zápase s Hodonínem sice vedli po II. třetině 4:3, ale vedení ztratili a Hodonín si odvezl z Nového Jičína 3 body a výsledek 4:6. Nový Jičín potřebuje nasbírat co nejvíce bodů, aby se vzdálil Opavě a do play-off vstoupil s tím nejlepším možným výsledkem.

Prostor mezi tyčemi patří Davidovi Ilášovi, jehož průměr inkasovaných branek činí 2,9 nebo Lukášovi Šrámkovi, ten má průměr vyšší, tedy 3,14 na zápas. Nejužitečnější útočník je Jakub Lehečka (10+25), jenž asistoval u 25 gólů. 11 branek nastřílel Adam Uhlár (11+11) a Tomáš Mráz (11+10). Z obránců si nejlépe vede Patrik Flašar (4+13) a Přemysl Vašut (2+12).

HC Frýdek-Místek

Frýdecko-Místečtí to měli letos opravdu těžké. Do prosince neměli svůj vlastní stadion a tak pendlovali od jednoho stadionu k druhému. Navíc tým prodělal nejen spoustu hráčských obměn, ale také výměnu na pozici hlavního trenéra. I po těchto zásadních změnách a otevření nového domácího stadionu se úspěch nedostavil, tudíž se s velkou pravděpodobností letos do play-off neprobojují. Ale přesto se nemají hráči Frýdku-Místku za co stydět, jelikož předvedli bojovný výkon. V předposledním zápase, který se hrál v Brně, přijeli frýdecko-místečtí domů s prázdnou, jelikož nedokázali vstřelit jediný gól. Pro Frýdek-Místek sobotní zápas bude spíše rivalitní boj, jelikož se s Novojičínskými hráči velice dobře znají, ale i tak jim patří velká poklona. Měli to těžké a i tak to nevzdali.

Frýdecký trenér v letošní sezóně nejvíce zapojil Andrese Kubaně, jenž chytal s 89% úspěšností. Výborným útočníkem je David Samiec (10+17), který je dle kanadského bodování obodován 27 body, ovšem nejlepším střelcem Frýdku-Místku je Petr Lipina (14+9), který dokázal vsítit za protivníkova brankáře 14 střel. Stejně branek jako Samiec nastřílel také Vít Stránský (10+11). Výborným obráncem, jenž se často prosazuje je Jakub Teper (7+14) a Michal Krutil (5+3).

Textový on-line zápas můžete sledovat zde.