Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - V rámci 37. kola zamíří na novojičínský led lídr druholigové skupiny Východ. Přerov momentálně s náskokem 4 bodů obhajuje první místo tabulky. Nový Jičín se nachází na ne tak úplně špatném 5. místě, ovšem zubry porazit v letošní sezóně ještě nedokázali. Podaří se jim to poprvé tuto sobotu, nebo Přerov obhájí roli favorita a z Nového Jičína si odveze opět 3 body? Utkání začíná v 17:00 na novojičínském stadionu.

HK Nový Jičín

Novojičínští hokejisté se stále drží na 5. místě tabulky. V posledním domácím zápase přestříleli slezany z Karviné 7:3. Domácí dokáží předvádět své nejlepší výkony s těmi silnějšími týmy a právě ten tabulkově nejlepší přijede tuto sobotu. Pro Nový Jičín je to hodně těžké, jelikož se chtějí dostat na 4. příčku, ale to bude ještě zřejmě nějakou dobu trvat, protože na 4. Techniku ztrácí 6 bodů. Navíc je to v tomto týdnu již jejich 4. zápas, tudíž i únava by mohla sehrát svou roli. Uvidíme, jestli stále mají síly na tak těžký tým jako je Přerov.

Strůjcem výher Nového Jičína je už dlouhou dobu Jakub Lehečka (10+25). Tento střelec je lehce nenápadný, ale s pukem umí pořádné kousky. Dalším výborným střelcem Nového Jičína je s červenou helmou Jakub Ižacký (14+11) a také nově se rozstřílel Dominik Novotný (10+4). Mezi neproduktivnější beky patří Patrik Flašar (4+13) a Prokop Petr (5+9).

HC Zubr Přerov

Přerov byl již od začátku sezóny favorit, což potvrzuje i počet prohraných utkání (9). Se 71 body se zubři suverénně tyčí na první pozici a toto skvělé umístění si budou chtít utvrdit dalšími body. Přerov sice ztratil před novým rokem pár bodů, ale teď má za sebou opět 3 vítězství v řadě za sebou (Frýdek-Místek 10:1, Karviná 4:1 a Břeclav 5:0) a rozhodně do sobotního zápasu bude vstupovat jako favorit a my se tak můžeme těšit na boj modrožlutých.

Mezi přerovskými hráči jsou jen gólové rozdíly. Nejvíce jich ovšem nastřílel David Šťastný (13+11) o gól méně, ovšem se stejným počtem asistencí má Jiří Goiš (12+11) a 12 gólu nastřílel také Vlastimil Dostálek (12+8). Nejužitečnějšími obránci jsou Jiří Osina (4+11) a Jakub Kudělka (3+11).

Poslední vzájemný zápas:

HK Nový Jičín 2:6 HC ZUBR Přerov

Branky a nahrávky: 3. D. Šťastný (Sedlák), 9. Sedlák (Pala), 17. Dostálek (Šebek, Osina), 19. Dostálek (Janota, Šebek), 36. Kolář (Kratochvíl, Školoud), 38. Osina (Sakrajda, Sedlák) – 6. Uhlár (Žák, Kabeláč), 24. Mikšan (Hanák) Rozhodčí: Dědek – Matěj, Vožda  Vyloučení: 5:5  Využití: 1:0  V oslabení: 0:1 Diváci: 989  Střely na branku: 34:28  Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2 

Sobotní utkání můžete on-line sledovat zde.