Kateřina Krutilková

Novému Jičínu se nepodařilo úvodní utkání tohoto týdne v Porubě. Po tomto nepovedeném zápase se novojičínští hokejisté budou snažit na domácí ledové ploše porazit hosty z Karviné. Hráči ze Slezska se sice drží na poslední pozici, ale již ve dvou ze tří zápasu Nový Jičín porazili. Ovšem tuto podivuhodnou bilanci bude chtít Nový Jičín vyvrátit. Utkání na novojičínském ledě začne ve středu v 18:00.

HK Nový Jičín

Nový Jičín sice začal rok 2015 třemi vítězstvími, potom se jim ovšem nepodařily domácí zápasy s valachy. Z jihomoravského kraje se jim podařilo přivést 2 body, ale poté dostali další nadílku v Porubě, jenž Novému Jičínu nastřílela 5 gólů. Kádr Nového Jičína se sice drží na 5. pozici, ale rádi by se probojovali na 4., aby mohli ukázat domácímu publiku, že na to letos opravdu mají. A jelikož porazili spoustu silných týmů a dokáží předvést krásný hokej, tak opravdu mají. Jak si povedou v tomto utkání je zatím ve hvězdách.

V produktivitě Nový Jičín zcela jistě táhne Jakub Lehečka (9+24). Tento útočník opravdu umí výborně nahrát na gól, proto se může pyšnit 24 asistencemi. Ovšem nebezpečný střelec je také Jakub Ižacký (12+9), jenž nastřílel pro Nový Jičín 12 gólů. V posledních zápasech se také dokázal dobře předvést Dominik Novotný (10+3). Také novojičínská obrana dokáže občas dost potrápit brankáře. Nejvíce se daří Patriku Flašarovi (4+13) a kapitánovi Přemyslovi Vašutovi (2+11).

SK Karviná

Hráčům Karviné momentálně patří poslední místo tabulky. Jelikož jsou ale výkony vždy opravdu vyrovnané, tato pozice je dost zavádějící. Dokáží hrát často velice bojovný hokej, z čehož vyplývá, že se jim povedlo vybojovat již 25 bodů a na předposlední Frýdek-Místek jim schází jen jeden bod. Do play-off se letošní nováček nejspíš nedostane, ale naštěstí naděje umírá poslední a Karviná má stále ještě šanci, i když pouze jen teoretickou.

Nejlepším letošním střelcem 2. ligy je Vladimír Luka (21+20), jenž nastřílel neuvěřitelných 21 branek. Dalším výborným útočníkem je Martin Kasperlík (10+18), či Jakub Szajter (13+6). Za brankářem se párkrát zavlnila sít i po střelách obránců Zdeňka Deutsche (6+10) a Karla Vydry (5+6).


Poslední vzájemný zápas:

HC Nový Jičín 3:4p SK Karviná

Branky a nahrávky:14. Szajter (Luka), 23. Vladimír (Szajter, Deutsch), 44. Luka (Szajter), 61. Luka (Deutsch) – 2. Zetík (Vašut), 13. Ižacký (Prokop), 36. Mráz (Ižacký, Zetík)

Rozhodčí:Krenželok David - Gančarčík Milan, Vengřín Michal

Vyloučení:7:7

Využití:1:0

V oslabení:0:1

Diváci:159

Průběh utkání:0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3


DALŠÍ STŘEDNÍ UTKÁNÍ 2. LIGY SKUPINY VÝCHOD (ČR)

18:00 HC ZUBR Přerov - HC LVI Břeclav

18:00 HC Frýdek-Místek - HC Slezan Opava

18:00 SHK Hodonín - VHK Vsetín

18:00 HC RT ROTAX Poruba - VSK Technika Brno