Kateřina Krutilková

Po dvou neúspěšných zápasech na domácím ledě si Nový Jičín bude moct zlepšit svou reputaci v Brně. Nový Jičín zatím na brněnském ledě ještě Techniku neporazil, ovšem s bilancí vzájemných zápasů je na tom lépe. Již 2x Techniku v Novém Jičíně porazil. Jak to bude tuto sobotu? Dokáže Technika opět na domácím ledě zvítězit nebo si Nový Jičín letos poprvé přiveze body z moravské metropole?

HK Nový Jičín

Nový Jičín začal začátek roku 2015 opravdu dobře, 3x po sobě vyhrál, ovšem poté se Novému Jičínu nevyvedly dva domácí zápasy.V sobotu jej porazili Bobři z Valašského Meziříčí 3:2 a hned v následujícím zápase, i když s velkým bojem, prohráli v prodloužení 3:2 se Vsetínem. Trenér Aleš Flašar postaví do brány Lukáše Šrámka s 88% úspěšností, který to může vysokoškolákům pořádně ztížit.

Technika by si zcela jistě měla dát pozor na útočníka Jakuba Lehečku (9+13), jenž si připsal dle kanadského bodování již 32 bodů. Ale není jediný, komu se daří, také Robin Gebauer (8+14), Adam Uhlár (11+11) a Jakub Ižacký (12+7) předvádějí skvělé výkony. Mezi nejlépe bodované obránce patří Patrik Flašar (4+13), kapitán Přemysl Vašut (2+11) a také zároveň nejtrestanější hráč Petr Prokop (4+7).


VSK Technika Brno

Vysokoškoláci jsou na tom o poznání lépe než Nový Jičín. Momentálně zahřívají 3. místo, ale zároveň mají stejný počet bodů jako druhá Poruba a čtvrtý Vsetín. Poslední dva zápasy s Karvinou a těžkým Přerovem Brno zvládlo za 6 bodů. Jelikož Brno pronásledují dva těžcí soupeři, kteří jistě budou chtít také zabojovat o druhou pozici, je možná povinností Brna už jen vyhrávat. Zvládnou to?

Obrana Nového Jičína si bude chtít pohlídat nejužitečnějšího útočníka s 34 body Michala Brzobohatého (19+15). Dalším skvělým střelcem je Petr Jurča (18+10). Výborným obráncem je David Havíř (4+19) a Petr Štindl (9+7). Ovšem nejtrestanějším hráčem je Lukáš Odehnal, jenž si odseděl již 122 trestných minut.


Poslední vzájemný zápas:

HK Nový Jičín 2:1 VSK Technika Brno

Branky a nahrávky: 31. Prokop (Lehečka, Uhlár), 39. Novotný (Mikšan) – 30. Čtvrtníček (Heža) 

Rozhodčí: Koziol – Mrákava,Řezáč 

Vyloučení: 4:7, plus Havíř 10 minut 

Využití: 1:0 

V oslabení: 0:0 

Střely na branku: 27:27 

Průběh utkání: 0:1, 2:1 


DALŠÍ SOBOTNÍ UTKÁNÍ 2. LIGY SKUPINY VÝCHOD (ČR)

17:30 VHK Vsetín - HC RT TORAX Poruba

17:00 HC Bobři Valašské Meziříčí - SHK Hodonín

17:00 HC LVI Břeclav - HC Frýdek-Místek