Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Nový Jičín se znovu postaví sousedovi z Valašského Meziříčí. Novojičínským hokejistům se zatím s valachy daří a v obou vzájemných zápasech získali plný počet bodů, z čehož vyplývá, že favoritem sobotnímu utkání bude Nový Jičín, který v Opavě navíc vybojoval 5 místo. Zatímco Nový Jičín bojuje o nejvhodnější pozice do play-off valašští Bobři se pohybují o 5 pozic níže na 10 místě. Obhájí novojičínští hokejisté roli favorita, nebo valaši překvapí a tím se posunou na 9 pozici?

HK Nový Jičín

Novojičínští hokejisté začali nový rok opravdu dobře. Všechny tři zápasy, které dosud odehráli, vyhráli. Naposledy takřka zničili slezany 6:2. V utkání se vyznamenal hráč Nového Jičína Robin Gebauer, jenž vstřelil svůj první letošní hattrick. Nový Jičín je zcela jistě nasazen do sobotního zápasu jako favorit, ovšem Bobři mají nové posily, což zcela jistě může zamíchat kartami. Navíc Nový Jičín stále není kompletní, a i když jsou nyní v perfektní formě, v druhé lize jsou všechny zápasy individuální a tak se můžeme těšit na bojovný zápas.

Trenér Aleš Flašar
vytěžuje své dva brankáře stejně. Snaží se dát šanci jak Davidu Ilášovi, tak Lukáši Šrámkovi. David Iláš je lehce úspěšnější a zasluhuje se 90% úspěšností. Nejlépe obodovaný hráč Nového Jičína je bezpochyby s 30 body Jakub Lehečka (9+21). Bobři by si také měli pohlídat, již zmiňovaného Robina Gebauera (8+13) nebo Adama Uhlára (10+11). O góly a asistence se také zasluhuje novojičínská obrana. Nejužitečnější je syn trenéra Patrik Flašar (3+12), který i přes zranění, jenž ho postihlo, vede tabulku obránců. Hned druhou příčku si zasloužil kapitán Přemysl Vašut (1+11) a Petr Prokop (4+7).

HC Bobři Valašské Meziříčí

Bobrům se letos nedaří nalézt žádnou účinnou taktiku, kterou by soupeře zaskočili. Samozřejmě ale 26 bodů nemá Valmez zadarmo. V posledním zápase Bobři porazili Karvinou (4:2), či ve velké pohodě hrající Přerov (3:2p). Počátkem roku se začal kádr Valašského Meziříčí posilovat o nové hráče. Od 7.1. je již oficiálně zařazen do týmu Vladimír Cink. O pár dní později trenér nabral další posily z prvoligového Prostějova: obránce Jana Kolibára a Jakuba Řezáče. K síle týmu pomůže také hostující Robert Jedlička. Valmez se bude s blížícím se koncem sezóny snažit získat co nejvíce bodů, aby mohli ještě zabojovat o pozice zajišťující play-off.

Dříve asistent trenéra, dnes již nový trenér „A“ týmu, má dva kvalitní brankáře Lukáše Vydržela a Martina Svobodu. Jelikož se manšaft stále obměňuje, kanadské bodování Valmezu je trošku zamíchané. Nový Jičín by si měl zcela jistě dát pozor na Ondřeje Martinka (9+13), Davida Vargu (10+9) a Antonína Sprušila (8+11). Mezi nejlépe bodované obránce patří Marek Kaluža (2+7), Petr Gulda (4+4) a Patrik Kovář (2+3).

Pro ty, kteří se nebudou moci zúčastnit tohoto derby, bude online přenos na webové adrese:

Poslední vzájemný zápas

HC Bobři Valašské Meziříčí 2:5 HK Nový Jičín

Branky a nahrávky: 34. Martiník (Sprušil), 37. Sprušil (D.Varga) – 30. Kovařčík (Ižacký), 44. Mráz (Kovařčík), 49. Ižacký (Kovařčík), 57. Lehečka (Vašut), 59. Lehečka (Kabeláč, Uhlár) 

Rozhodčí: Slavka - Wesley, Goňa

Vyloučení: 4:8, navíc Gulda sr. OK 

Využití: 1:0 

V oslabení: 0:0 

Střely na branku: 25:35 

Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5 


DALŠÍ SOBOTNÍ UTKÁNÍ 2. LIGY SKUPINY VÝCHOD (ČR)

17:00 SHK Hodonín - HC LVI Břeclav

17:00 HC RT TORAX Poruba - HC Slezan Opava

17:00 VSK Technika Brno - HC ZUBR Přerov

15:30 SK Karviná - VHK Vsetín