Kateřina Krutilková

Ve středu se novojičínští hokejisté jeli utkat se Slezanem do Opavy. Nový Jičín dokázal v letošní sezóně poprvé porazit hráče Opavy skórem 6:2 a tím se posunuli na 5. místo v tabulce. Naší redakci poskytl rozhovor Robin Gebauer, kterému se podařilo vstřelit hattrick.

Opavu jste ještě letos nikdy neporazili. S čím jste nastupovali do dnešního zápasu?

Hráli jsme ze zajištěné obrany a když se nám podařilo poté vstřelit dva góly, tak jsme se snažili o to, abychom to nepokazili jako v předchozích zápasech. Když jsme vedli a potom jsme zápas zbytečně ztratili. Já si myslím, že dneska rozhodlo dobrá obrana a brankář nás podržel v rozhodujících chvílích.

Podařilo se Vám vstřelit hattrick. Popište nám Vaše góly.

Moje typické dorážky před bránou. Nechci se opakovat, ale byli to typické „gebošovky“. Postavil jsem se před bránu a čekal na vhodnou příležitost. První gól byl po střele, kterou jsem naštěstí dorazil. Druhý gól se mi podařilo dát tak, že mě Přema Vašut našel a já jsem puk vstřelil do prázdné brány. A třetí gól byla skvělá práce „Flašky“ na modré čáře, který mi to nahodil přímo před brankáře a já jsem to pouze dorazil do brány.

Pamatujete si, kdy jste naposledy vstřelil hattrick?

Ty brďo.. Možná to bylo tak 2-3 roky zpátky, dokonce taky proti Opavě. Je to možné.Nevím opravdu, nevím 100%.

Jak se Vám hraje v 2. útoku?

Superně, superně. S klukama z Hané jak jim říkám, protože jsou z Olomouce, jelikož jsem v Olomouci studoval a mám to tam rád, tak si s nimi hodně rozumím, děláme různé srandy. Jsou to skvělí kluci. Jsem opravdu spokojený s útok a taky tak s obranou. Umíme si říct chyby, nehádáme se. Když je něco tak si to vyříkáme a máme pozitivní myšlení. Myslím si, že jsme na stejné vlně.

Ze kterého místa by jste chtěli postupovat do play-off?

Teď jsme se trošku s klukama bavili, ale opravdu nevím. Je to opravdu loterie. Člověk si třeba řekne, že chce být 5. nebo 4. Ale lepší by bylo, kdybychom byli 4. a výš. Kvůli zápasům doma, ale teď netuším jaké je postavení v tabulce a je ještě dost zápasů, které mohou zamíchat s kartami. Samozřejmě by bylo lepší být 4 kvůli fanouškům.

V sobotu Vás čeká na domácím ledě Valašské Meziříčí. Jaké jsou Vaše vyhlídky na tento zápas?

Tak samozřejmě vyhrát a prodloužit sérii, protože by bylo super vyhrát. Vyhráli jsme už 3x za sebou a chtělo by to prodloužit.