Kateřina Krutilková

Momentálně 5. místo tabulky obhajuje Opava, ale Novému Jičínu na něj schází pouze dva body. Z pohledu vzájemných zápasů je na tom lépe Opava, kterou Nový Jičín v letošní sezóně ještě nedokázal porazit. Ovšem v této sezóně je možné úplně všechno! Novojičínským hráčům se podařilo v novém roce 2015 vytvořit mini sérii výher. Dokáží svou vítěznou vlnu prodloužit na tři zápasy nebo Opava znovu Nový Jičín pokoří?

HK Nový Jičín

Novojičínským začala sezóna opravdu dobře. Dovezli body z Frýdky-Místku (4:3) a také na domácím ledě dokázali zvítězit a dokonce uhájit čisté konto s Břeclaví (3:0). Trenér Aleš Flašar nasadil po nevydařeném konci roku tvrdé tréninky o vánočních svátcích a jde vidět, že to bylo k něčemu. Na začátku sezóny Nový Jičín pomýšlel hlavně na play-off, ovšem teď už chce tu nejlepší pozici pro další možný postup. To jim ale bude chtít znepříjemnit Opava.

Mezi nejlépe bodované hráče Nového Jičína patří již delší dobu Jakub Lehečka (9+19) s 28 body, ovšem nejvíc gólu nastřílel Adam Uhlár (10+10) společně s Jakubem Ižackým (10+6). Ale slezští hráči by si měli dát také pozor na Robina Gebauera (5+13) a Martina Kabeláče (7+11). Je třeba vyzdvihnout také aktivní novojičínskou obranu. Které dominuje Patrik Flašar (3+10) a Petr Prokop (4+7).

HC Slezan Opava

Opava sezónu začala opravdu perfektně, ale potélehce polevila a začala předvádět proměnlivé výkony. Ovšem Nový Jičín stále nedokázal pokořit slezskou svatyni tolikrát, aby odešel z ledové plochy vítězně on. Slezští hráči se mohou pyšnit vítězstvími nad takovými skvělými týmy, jakými jsou například Poruba či Přerov. Jelikož Opava má jistě podobné ambice jako Nový Jičín, tedy vyšplhat se v tabulce co nejvýš, lze očekávat zápas plný emocí. Konec sezóny se nám pomalu, ale jistě blíží, a tak tedy nastává napětí jak v kabinách tak na ledě.

Nejužitnější hráč Opavy je skvělý útočník Jakub Vítek (12+13), kterému se podařilo nastřílet 12 branek. Stejný počet branek vsítil Petr Wolf (12+10). Mezi další dobře obodované útočníky patří Tomáš Polok (11+14) a Tomáš Měch (8+15). V obraně je to Josef tichý (6+11) a David Galvas (6+5). 


Poslední vzájemný zápas

HK Nový Jičín 2:3 HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 47. Kabeláč (Vnenk), 56. Uhlár (Kabeláč) – 3. Vítek (Kocián), 16. Chalupa (Wolf), 54. Polok (Chalupa) 

Rozhodčí: Czubaj - Moravec, Rožánek 

Vyloučení: 7:12, navíc Gebauer 5 minut plus disciplinární trest 

Využití: 1:0 

V oslabení: 0:0 

Střely na branku: 28:21

Průběh utkání: 0:2,1:2,1:3,2:3 


DALŠÍ STŘEDEČNÍ UTKÁNÍ 2. LIGY SKUPINY VÝCHOD (ČR)

18:00 HC Bobři Valašské Meziříčí - SK Karviná

18:00 HC LVI Břeclav - HC RT Torax Poruba

18:00 HC Frýdek-Místek - SHK Hodonín

17:30 VHK Vsetín - VSK Technika Brno