Kateřina Krutilková

Novému Jičínu se podařil i další zápas v novém roce. Tentokrát porazil Břeclav. Naší redakci poskytl rozhovor nejužitečnější útočník Jakub Lehečka, který by rád v příštím roce postoupil do první ligy.

Jaké jsou Vaše pocity po prvním letošním vítězství ve Frýdku-Místku?

No, ve Frýdku-Místku… Tam to nebyl z naší strany moc dobrý zápas. Vůbec jsme nehráli dobře a prostředí, které tam bylo, bylo také špatné. Ale zase na druhou stranu, ve třetí třetině jsme začali hrát dobře a vydřeli jsme si ty tři body, ale jako zápas to byl nejhorší v této sezóně.

Vyhovuje Vám aktuální místo v tabulce nebo vaše touhy sahají výš?

Tak samozřejmě před sezónou jsme se hlavně chtěli dostat do play-off a teďka si myslím, že hrajeme dobrý hokej a jsme asi někde v prostředku a samozřejmě chceme být nejvýš, abychom si udělali co nejlepší pozici v play-off.

S čím jste šli do sobotního zápasu?

Po zápasu ve Frýdku-Místku jsme dostali seřvané v šatně. Dneska jsme chtěli odčinit ten minulý zápas a myslím si, že se nám to povedlo a předvedli jsme dobrý výkon.

Co si myslíte, že bylo vaší silnou a slabou stránkou?

Tak silnou stránkou… Dneska jsme hráli celých 60 minut stejně. Neměli jsme žádné výkyvy, jaké jsme předváděli v minulých zápasech a slabá stránka asi nic (smích).

Čím Vás v sobotu soupeř překvapil?

My jsme věděli, že jsou dost mladí a trošku jsme měli problémy s tím, že trošku chodili do těla, ale pak jsme dávali rychlé puky od hokejek a už jsme je přehrávali.

Jak byste zhodnotil dnešní výkon Břeclavi?

Tak Břeclav teď po sobě 4x po sobě prohrála, takže sem určitě jeli, že by to chtěli přerušit, ale já si myslím, že jsme fakt hráli dobře.

Jaký byl klíč sobotního vítězství?

Dali jsme gól a furt jsme se od nich drželi dost daleko. Oni neměli žádnou vyloženou šanci. Když něco měli tak Iláš chytal opravdu dobře a vše pochytal. Náš klíč k vítězství byl Iláš!

Na čem si myslíte, že byste měli zapracovat do příštího zápasu?

Příští zápas hrajeme s Opavou, kterou jsme letos ještě neporazili a určitě tam pojedeme s tím, abychom alespoň naposled vyhráli.

S jakými ambicemi pojedete do Opavy?

Zase vyhrát a uvidíme, jestli se nám to povede nebo ne.