Kateřina Krutilková

V prvním letošním domácím zápase přivítají novojičínští hokejisté hosty z Břeclavi. Domácí se budou snažit potvrdit vítězství z Frýdku-Místku. Hosté naopak budou chtít zlepšeným výkonem udělat radost trenérovi Michalovi Konečnému, který už delší dobu čeká na vítězství svého týmu. Bilance vzájemných zápasů je 1:1. Kdo vyhraje nyní?

HK Nový Jičín

Novojičínští hráči do nového roku vstoupili úspěšně středečním vítězství ve Frýdku-Místku (4:3) a setrvávají stále na 6. místě. K tomu aby mohli pomýšlet na lepší vstupní pozici do play-off musí stáhnout momentálně pětibodový náskok na pátou Opavu. V sobotu budou mít jedinečnou příležitost, jelikož Břeclav nemá žádoucí formu. Nový Jičín by ale rozhodně neměl Břeclav podceňovat, jelikož Lvi už dokázali porazit například i výše zmíněnou Opavu.

Další body na své konto si jistě bude chtít připsat nejužitečnější hráč Nového Jičína Jakub Lehečka ( 9+17) s 26 body. Mezi další dobře obodované útočníky patří Adam Uhlár (10+10) a Robin Gebauer (5+13). Nový Jičín má také i průbojnou obranu, o nejvíce asistencí se zasloužil Patrik Flašar (3+10) a Petr Prokop (4+7). Novojičínskou svatyni bude hlídat Lukáš Šrámek nebo David Iláš.

HC Břeclav Lvi

Břeclav nezačala začátek roku zrovna úspěšně, jelikož oba zápasy prohrála. Lvi se zatím drží na posledním místě zaručující play-off a měli by začít sbírat body, aby jej nevytlačil z 8. místa Frýdek-Místek, který na něj ztrácí 13 bodů. Břeclavský kádr tvoří mladí hokejisté, kteří budou mít svou rychlostí v sobotu jistě navrch. Navíc k prvnímu zápasu za modrožluté Lvy se postaví nová 18-letá posila z Prostějova Robin Medek.

Mezi nejlépe bodované útočníky patří Dominik Tobola (12+13), který je také nejtrestanějším hráčem (48TM) Břeclavi. Další dobře obodovaní hráči jsou Martin Červenka (8+16) a Kristian Kučera (10+10). I v obraně jsou produktivní hráči. Patří mezi ně Dominik Směřička (1+9) a Martin Miklík (3+5). Do brány Lvů pravděpodobně nastoupí Michal Šurý.


Poslední vzájemný zápas:
Branky a nahrávky: 31. Průdek (Buhaj, Zháňal), 34. Nováček (Průdek), 57. Nováček (Sedlák), 59. Tobola (Novák) – 15. Vnenk (Uhlár, Lehečka), 19. Lehečka (Ižacký), 24. Ižacký (Lehečka), 25. Uhlár (Lehečka, Kabeláč), 48. Mráz, 60. Hanák 

Rozhodčí: Netopil – Klein, Linhart 

Vyloučení: 3:6

Využití:1:1

V oslabení: 0:0

Diváci: 195

Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5, 4:5, 4:6 


DALŠÍ SOBOTNÍ UTKÁNÍ 2. LIGY SKUPINY VÝCHOD (ČR)

17:00 SK Karviná - HC Slezan Opava

17:00 VSK Technika Brno - HC Bobři Valašské Meziříčí

17:00 HC RT TORAX Poruba - HC Frýdek-Místek

17:30 VHK Vsetín - HC ZUBR Přerov