Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Do roku 2015 vstoupí novojičínští s Frýdkem-Místkem. Bude to taky premiéra novojičínských hráčů v nové hale, která se ve Frýdku postavila. Trenéři obou týmů nenechali své svěřence přes vánoční svátky vůbec odpočinout a jen se trénovalo a trénovalo, díky čemuž se můžeme těšit na pořádně bojovný hokej, navíc do nového roku chce jistě každý tým vstoupit vítězně. Frýdku-Místku se to už podařilo v Karviné. Podaří se to i Novému Jičínu?

HK Nový Jičín

Novojičínští hráči měli v celku nešťastný konec roku, když 4x po sobě prohráli, z toho 2x v prodloužení. Na takto nevydařený konec budou chtít jistě zapomenout vítězstvím ve Frýdku-Místku. Minulý rok potrápila Nový Jičín marodka, ovšem do nového roku opět nastoupí Prokop Petr a Patrik Flašar. Nový Jičín už s Frýdkem 2x vyhrál a tak bude chtít zase vyhrát a tím si vylepšit pozici v tabulce.

Trenér Aleš Flašar má k dispozici výborné brankáře Lukáše Šrámka a Davida Iláše s 89% úspěšností. Mezi nejlépe bodované útočníky patří bezpochyby Jakub Lehečka (9+17), Martin Kabeláč (7+11) a Adam Uhlár (9+9). Do zápasu nastoupí také nejlépe bodovaní obránci Prokop Petr (4+7) a Patrik Flašar (2+9).

HC Frýdek-Místek

Frýdecko-Místečtí hráči měli dost pernou první polovinu sezóny. Hráči, brankáři i trenéři se stále měnili a navíc ještě trénovali a hráli na různých místech. Ovšem konečně teď mají svou novou halu Polárka, kde můžou předvádět jen ty nejlepší výkony. Letošní formu si Frýdek-Místek mohl vyzkoušet v Karviné, kde si dokázal úspěšně připsat 3 body a tím se posunout na 9. místo tabulky. Bohužel na 8. postupové místo do play-off mu schází 16 bodů. Frýdek tedy čeká ještě hodně tvrdé práce, aby mohli přemýšlet o postup do top 8.

Momentálně Frýdecko-Místeckou branku chrání Andrea Kubáň s 89% úspěšností. Nejlépe bodovaní útočníci jsou Vít Stránský (9+8), David Samiec (7+13) a Petr Lipina (13+7). Nejužitečnější obránci jsou Jakub Teper (5+13) a Michal Krutil (2+3).


DALŠÍ STŘEDEČNÍ UTKÁNÍ 2. LIGY SKUPINY VÝCHOD (ČR)

18:00 HC LVI Břeclav - SK Karviná

18:00 HC ZUBR Přerov - SHK Hodonín

18:00 HC Bobři Valašské Meziříčí - VHK Vsetín

HC Slezan Opava - VSK Technika Brno