Kateřina Krutilková

Nový Jičín čeká před Ježíškem ještě 2 venkovní zápasy. První se odehraje ve středu se skvěle rozjetým Přerovem. Novému Jičínu se zatím nepodařilo Zubry ani jednou skolit. Dokáže dosavadní výsledky zvrátit a překazí Přerovu vítěznou sérii?

HC ZUBR Přerov

Zubři mají opravdu fazónu. Z 24 zápasů Přerov slavil 18x vítězství a tím si upevnil 1. místo tabulky. V posledních dvou zápasech Přerov doma přestřílel 7:2 Karvinou, která porazila v sobotu Nový Jičín (4:3pp) a poté bohužel i Břeclav jela domů s prázdnou (2:0). Zubři na domácím ledě doslova válí, již 3x nedostali jediní gól a s tímto výsledkem to Nový Jičín bude mít opravdu těžké.

Přerovský trenér Petr Dočkal se může spolehnout na své skvělé gólmany. Již 15 zápasů Přerovu odchytal Martin Vojtek s 94% úspěšností (průměr 1,8 golů!), ovšem Slovák Jiří se také může pyšnit skvělými výsledky a odchytanými 12 zápasy. Mezi nejlépe bodované útočníky patří Jiří Goiš se 17 body (10+7) a David Šťastný (7+8), ale nesmíme zapomenout i na výborné obránce, kteří se také podílejí na výhrách Přerova Radomír Pála (8+4) nebo také Jiří Osina (2+7).

HK Nový Jičín

Nový Jičín v posledních zápasech předvádí své výborné kvality. Novojičínští dokázali porazit silné týmy jako jsou Poruba či Vsetín, ovšem velký kámen úrazu jsou pro ně týmy z druhé poloviny tabulky. Jejich výkony jsou tedy dost proměnlivé, možná to je tím, že mají malý počet hráčů v kádru. Každopádně i přestože je Přerov dokázal už 2x porazit stále nemá nic jisté, jelikož Nový Jičín nic nevzdává bez velkého boje.

Trenér Nového Jičína Aleš Flašar staví do branky oba své brankáře, ale častěji si zatím zachytal Lukáš Šrámek s 89% úspěšností, i přestože David Iláš předvádí taky skvělé výkony. Mezi nejlepší novojičínské útočníky patří určitě Jakub Lehečka s 22 body (9+13) a Martin Kabeláč (7+10) společně s Adamem Uhlárem (8+9) se 17 body. Nejlepší obránce i přes menší počet zápasů je Petr Prokop (2+7) a kapitán Přemysl Vašut (1+7).

Poslední vzájemný zápas

HK Nový Jičín 2:5 HC ZUBR Přerov

Branky a nahrávky: 11. Ižacký (Prokop, Mikšan), 21. Hanák (Ižacký, Mikšan) – 18. Pala (Sakrajda), 23. Kolář (Kudělka, Polák), 46. Osina (Sakajda, Popelka), 47. Dostálek (Procházka), 54. Goiš (Popelka, Sakrajda). 

Rozhodčí: Koziol – Mrákava, Řezáč. 

Vyloučení: 8:7. 

Využití: 1:2. 

V oslabení: 0:0. 

Diváci: 385. 

Střely na branku: 29:35. 

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.

 

DALŠÍ STŘEDEČNÍ UTKÁNÍ 2. LIGY SKUPINY VÝCHOD (ČR)

18:00 HC LVI Břeclav - HC Slezan Opava

18:00 HC TR TORAX Poruba - SK Karviná

18:00 HC Frýdek Místek - HC Bobři Valašské Meziříčí

18:00 SHK Hodonín - VSK Technika Brno