Redakce

N o v ý J i č í n - Po dvou vítězných utkání na Valašsku, šesti vítězstvích ze sedmi utkání, přivítali hráči HK Nový Jičín, druhé mužstvo tabulky, Techniku Brno. K vítězství 2:1 jim pomohla návštěva 145 platících diváků

Těžký zápas začal poměrně opatrně. První velkou šanci si ve čtvrté minutě připsal Ižacký, hostujícího gólmana se mu však překonat nepodařilo. Chvátal, který dnes chránil brněnskou svatyni místo Josefa Nováka, ani nemusel zasahovat, jelikož střela domácího forvarda proplachtila těsně nad brankovou konstrukcí. První početní výhodu získali domácí hráči, tu však svěřenci trenéra Romana Kaňkovského bez problémů ustáli.

Po klidnější části utkání přišly v patnácté minutě opět dvě velké šance domácích hokejistů. Obě šance však skvěle zlikvidoval gólman Chvátal, který nejprve lapil do své výstroje pokus Hrušky a následně zasáhl vyrážečkou proti střele Ižackého. Domácí byli v této části zápasu lepším týmem. První velká šance brněnského celku byla k vidění v devatenácté minutě, když z pravé strany nebezpečně pálil Vrba, strážce domácí svatyně Šrámek byl na jeho projektil připraven a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Ve druhém dějství se odehrály nejdůležitější momenty celého zápasu. Nejdříve se Technice nepodařilo využít krátkou početní převahu pěti proti třem. Poprvé se tedy skóre v utkání měnilo až ve třicáté minutě, kdy Jiří Čtvrtníček dorazil střelu Oldřicha Heži a brněnští se poprvé a naposled v zápase radovali ze vstřelené branky - 0:1.

Dále už úřadovali pouze domácí. O minutu a půl později se jičínským povedlo využit početní převahu. V momentě, kdy na trestné lavici odpočíval Ivo Crhák, napřáhl ke střele Petr Prokop a poprvé v zápase překonal, do té doby skvěle chytajícího, Jaroslava Chvátala - 1:1.

Za vyrovnaného stavu jsme byli svědky i vyrovnaného hokeje. Vše se ale změnilo ve 39. minutě, kdy bylo pro Vysokoškoláky ještě hůř. Za domácí se prosadil Dominik Novotný a především jeho zásluhou se šlo do kabin za stavu 2:1 pro Nový Jičín.

V poslední třetině se hráči Techniky pokoušeli nepříznivý stav vyrovnat, proti byl však dobře chytající Šrámek a disciplína. Celkem pětkrát si museli brněnští bojovníci odpočinout vedle boxu trestoměřičů a to se jim stalo osudným. Ani přes veškerou snahu se hostům nepodařilo dotáhnout jednobrankové manko a domácí vítězí v sedmém utkání z posledních osmi.