Kateřina Krutilková

Ve středu Nový Jičín přivítá na domácím ledě skvěle rozjetou Techniku. Brno začalo už od začátku předvádět vynikající výkony a díky tomu se drží na špičce tabulky. Ale je nutno poznamenat, že aktuálně se daří oběma týmům. Bilance zápasů je 1:1. Každopádně se můžeme těšit na pořádný boj, který vyhraje ten lepší.

HC TECHNIKA BRNO

Brno se zatím drží na horní druhé příčce a tím se také dostává na pozici favorita letošní 2. ligy- východ. Ale Technika nemá nic jisté, jelikož i přes velkou marodku Nový Jičín odvádí výborný výkon.

Vysokoškoláci dokázali 9x po sobě vyhrát. Poté sice prohráli ve Vsetíně, ale hned se z toho otřepali a zařadili se do své série výher. Svým výkonem dokázali porazit přerovské hokejisty (1:2) a v dalším zápase v Hodoníně (6:2) si připsali další tři body.

Technika má v bráně velice kvalitního brankáře Josefa Nováka. Mezi nejproduktivnější útočníky patří Petr Jurča (16+8), který také nastřílel nejvíce branek a Michal Brzobohatý (10+11). Brno má, samozřejmě také velice dobře bodované obránce jakou jsou David Havíř se 17 body (4+13) a Petr Štindl (9+7).

HK NOVÝ JIČÍN

Nový Jičín má v poslední době velký problém s marodkou, i když se dá říct, že hráči s tímto malým počtem předvádí skvělé výsledky. Naposledy dokázal se 14-členným týmem dovést plný počet bodů ze Vsetína. Novojičínští hráči se zatím pohybují na 6. příčce.

Zraněn je dokonce i brankář Iláš, z čehož vyplývá, že do zápasu s Brnem nastoupí Šrámek s 89% úspěšností. Mezi nejužitečnější útočníky patří Jakub Lehečka (9+12) s 21 body a Martin Kabeláč (7+10). Nejlépe bodovaní obránci, kteří nastoupí do zápasu jsou kapitán Přemysl Vašut (1+6) a Petr Prokop (1+6).

Poslední vzájemný zápas

VSH Technika Brno 5:2 HK Nový Jičín

Branky a nahrávky: 5. Klimeš (Habrovec), 6. Brzobohatý (TS), 16. Jurča (Habrovec), 29. Čtvrtníček, 43. Látal (Jurča) – 48. Mráz (TS), 50. Gebauer (Žák, Uhlár) Rozhodčí: Kareš – Musil, Klouda Vyloučení: 5:4 Využití: 1:0 V oslabení: 1:0 Diváci: . Střely na branku: 41:47 Průběh utkání: 5:0, 5:2

DALŠÍ STŘEDEČNÍ UTKÁNÍ 2. LIGY SKUPINY VÝCHOD (ČR):

18:00 HC Frýdek-Místek – HC LVI Břeclav

18:00 SHK Hodonín – HC Bobři Valašské Meziříčí

18:00 HC ZUBR Přerov – SK Karviná

18:00 HC RT TORAX Poruba – VHK Vsetín