Redakce

N o v ý J i č í n - i poslední prázdninový víkend byl ve znamení turnajů doma i venku. Doma odehráli svou přípravu starší žáci a dorostenci, Ďáblíci 2013, 2014 hostovali v Šumperku na turnaji o Pohár šumperského draka.

Šumperk 3.třída

Třeťáci ročníku 2013 hráli turnaj v Šumperku. O pohár Šumperského draka se zúčastnilo celkem 6 týmů. Domácí draci ze Šumperka, dále HC Dynamo Pardubice, Hradec Králové bílá a černá, HC Spartak Polička a Ďáblíci. Naši třeťáci odehráli celou základní skupinu v sytému každý s každým skvěle. Prohráli pouze s Hradcem Králové černou i bílou. Konečné 3. místo ve skupině si potvrdili v utkání s Pardubicemi, které porazili. V utkání o bronzovou medaili to bohužel Ďáblíkům nevyšlo a prohráli s Poličkou. Celkové umístění je po týdnu znovu 4.místo.

Výsledky Ďáblíků v základní skupině:

Hradec Králové černá 4:10

HK MD Šumperk 12:1

HC Spartak Polička 5:4

Hradec Králové bílá 2:16

HC Dynamo Pardubice 5:2

Utkání o 3.místo

HC Spartak Polička 5:10

Šumperk 2.třída

Druháci ročníku 2014 hráli turnaj v Šumperku. O pohár Šumperského draka se zúčastnilo celkem 6 týmů. Domácí draci ze Šumperka, dále HC Lanškroun, Hradec Králové bílá a černá, HC Spartak Polička a Ďáblíci. Kluci předváděli úžasné výkony a přivezli si skvělé stříbrné medaile. V základní skupině si dokázali poradit se všemi soupeři, jen Hradec Králové bílá, byla těžkým soupeřem. Odveta ve finále byla krásná podívaná na výkony všech hráčů. Kluci bojovali až do posledního střídání. Výsledek z turnaje po povzbuzením do další práce.

Výsledky Ďáblíků v základní skupině:

Hradec Králové černá 15:5

HK MD Šumperk 12:7

HC Spartak Polička 20:0

Hradec Králové bílá 5:15

HC Lanškroun 9:7

FINÁLE

Hradec Králové bílá 6:8

Nový Jičín Starší žáci a Dorost

Obě domácí soutěže měly podobný průběh. Naše družstva hrála většinou s o rok mladším kádrem, takže se tolik neprosazovala proti silnějším soupeřům. Šance, které si vytvořili, neproměňovali. Všechna utkání byla vyrovnaná a rozhodly individuální chyby, na kterých ale trenéři v přípravě pracují.

Všem družstvům děkujeme za vzornou reprezentaci města i Ďáblů a Ďáblíků a přejeme hodně zdaru v nové sezóně.