Milan Urban

N o v ý J i č í n - i tento víkend byl ve znamení přípravných turnajů v Novém Jičíně i jinde. Doma hráli páťáci a mladší žáci, v Rožnově 4.třída a dorost, v Krnově bojovali třeťáci.

Nový Jičín 5.třída

Páťáci odehráli svůj první turnaj na velkém hřišti. Naši páťáci ročníku 2011 odehráli celkem 5 utkání, které se hrály na 2x15 min, každý poločas samostatný zápas. Postupně soupeřili proti HK Opava, HC Dynamo Pardubice, HC Lvi Břeclav, HC Frýdek Místek a na závěr turnaje proti pozdějším vítězům HC Nová Paka.

Hodnocení trenéra:

Jsem rád, že jsme se mohli v tomto turnaji srovnávat s dobrými týmy. Opavu a Frýdek Místek známe z minihokeje a vždy to byly vyrovnané zápasy. Byl jsem ve velkém očekávání, jak se tito soupeři budou prezentovat ve hře 5 na 5. První zápas proti Opavě jsem odehráli hůř první poločas, kde nám to ani nevyšlo výsledkově, o přestávce jsme klukům vysvětlili pár věci ke hře a musím je pochválit za jejich přístup a nasazení ve druhém poločase. Po výborném výkonu jsme jej vyhráli zaslouženě 1:0. Ve druhém utkáni pro Pardubicím to nebylo úplně ono. Celý zápas byl soupeř lepší a silnější v osobních soubojích, ze kterých se dostával do mnoha šancí a byl úspěšnější. Proti Břeclavi jsme zvládli oba poločasy výsledkově pro nás lépe a bohužel z našich velkých šancí jsme nedokázali vstřelit více branek. Nejlepší utkání jsme hráli proti Frýdku Místku. Týmový projev byl výborný a kluci dodržovali po celý zápas úkoly, ve kterých se měli prezentovat. Soupeř potrestal všechny naše individuální nedostatky a díky tomu byl výsledkově úspěšnější. Poslední zápas jsme hráli proti Nové Pace, soupeř na hřišti dominoval a zaslouženě vyhrál celý turnaj. Všem hráčům chci poděkovat za přístup a pokud budeme pokračovat v takovém nastavení jaký tento tým má, tak se brzy dostaví a odměna. Děkuji všem rodičům za skvělou podporu v turnaji a organizaci.

Výsledky Ďáblíků:

HK Opava 0:3, 1:0

HC Dynamo Pardubice 0:1, 0:6

HC Lvi Břeclav 2:1, 1:1

HC Frýdek Místek 1:2, 1:3

HC Nová Paka 0:6, 0:3

Rožnov 4.třída

V sobotu měli v programu turnaj čtyř týmu v Rožnově pod Radhoštěm naši čtvrťáci. Kluci ročníku 2012 byli nejúspěšnější tým během víkendu. Z Rožnova si přivezli velmi cenné bronzové medaile, protože ani jeden zápas nebyl vůbec lehký. V náročném turnaji se postupně srovnávali s HC Zubr Přerov, který vyhráli naši Ďáblíci, poté proti HC Zlín a na závěr turnaje proti silnému Třinci.

Výsledky Ďáblíků:

HC Zubr Přerov 8:6

HC Zlín 6:7

HC Oceláři Třince 1:7

Krnov 3.třída

V sobotu měli v programu také třeťáci ročníku 2013 svůj turnaj v Krnově. Tento tým měl na dosah nejlepší umístění, a to v podobě stříbrných medailí. Bohužel v posledním zápase proti domácímu týmu, kde mu stačila i remíza k zisku bronzu a bohužel ani to nedopadlo. Naši Ďáblíci skončil na konečném čtvrtém místě. Z Krnova odjížděli kluci velmi smutní, ale s obrovskou motivací znovu pracovat na svých herních dovednostech a zlepšovat svou úroveň.

Výsledky Ďáblíků:

HC Vítkovice A 12:7

HC Poruba 2:10

HC Vítkove B 3:3

HC Český Těšín 5:0

HK Krnov 5:7

Nový Jičín Mladší žáci

V neděli hráli domácí letní turnaj mladší žáci ročníku 2010-2009. Kluci sbírali své další zkušenosti a postupně bojovali proti rivalovi z Kopřivnice, dále proti Havířovu a slovenskému týmu z Trenčína. V prvním utkání mohli Ďáblíci získat hned první body do tabulky, bohužel závěr prvního poločasu jsme inkasovali rozhodující branku na 2:1. V dalším zápase proti Havířovu jsme bojovali až do konce. Se soupeřem ze Slovenska jsme viděli velmi vysokou úroveň a kluci z Dukly Trenčín odehráli všechny utkání skvěle a zaslouženě si odvezli domů zlaté medaile. Stříbro patří Havířovu a bronz Kopřivnici. Naši Ďáblíci skončili na konečném čtvrtém místě. Nutno poznamenat, že jediný Nový Jičín hrál na tři kompletní pětky s převahou mladších hráčů ročníku 2010 a pravidelně střídal oba brankáře.

Výsledky Ďáblíků:

HC Kopřivnice 1:2, 1:8

AZ Havířov 0:3, 0:2

HK Dukla Trenčín 0:9, 1:11

Rožnov Dorost

I dorostenci měli v Rožnově turnaj 4 mužstev. Naši trenéři opět budují nový tým, převážně z ročníku 2006., protože 5 hráčů odešlo do extraligy (Rigo, Škarka, Pořízka Vsetín, Svoboda Přerov, Pilíšek Havířov) a několik hráčů ukončilo kariéru ze studijních důvodů. Mladí hráči se svou rolí poprali dobře a výsledky se určitě dostaví.

Výsledky Ďáblů:

FM 0:2

ČV 1:8

VM 3:5