Redakce

Návrat hokejových lig v České republice se znovu komplikuje. Vláda současně s nouzovým stavem až do 20. listopadu prodloužila i omezení pro sport.

Návrat hokejových lig v České republice se znovu komplikuje. Vláda současně s nouzovým stavem až do 20. listopadu prodloužila i omezení pro sport.

Den s týmem HC Slovan Ústí nad Labem

Všechny sportovní soutěže, včetně těch profesionálních, tak zatím (pokud po jednání hokejových subjektů s vládou nedojde ke změně) zůstanou pozastaveny. Profesionální sportovci kromě toho nemohou trénovat ani ve vnitřních prostorech.

Hokejové týmy z extraligy tak narychlo shánějí různé varianty tréninku na ledě. Některé z nich dojíždějí na venkovní kluziště v Dobříši, jiné se na restart soutěže připravují za hranicemi.

Profesionální sport v České republice kvůli zhoršené koronavirové situaci zamrzl v pondělí 12. října, kdy tehdejší ministr zdravotnictví Roman Prymula vyhlásil nový balíček opatření na následujících čtrnáct dní.

Pro kluby to byla další rána poté, co vláda na sportovních akcích zakázala přítomnost fanoušků.

Restart fotbalové a hokejové nejvyšší soutěže se přiblížil minulý týden, krátce nato se ale rychle zkomplikoval po kauze ministra Prymuly. Toho ve funkci ve čtvrtek nahradil Jan Blatný, který svůj postoj k obnovení obou soutěží zatím neupřesnil.

Kapitáni extraligových týmů vzhledem k nepříznivé situaci prostřednictvím prezidenta České asociace hokejistů Libora Zbořila sepsali otevřený dopis premiérovi Andreji Babišovi. V něm českého předsedu vlády žádali o výjimku z opatření.

V tuto chvíli je další osud profesionálních sportovních soutěží v Česku nejistý. Jednání za sportovce vede šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička, jenž se snaží zajistit především povolení k tréninku v halách.