Redakce

N o v ý J i č í n - Ve 2. lize se letos neuskuteční play off. Kvalifikace o postup do Chance ligy ale chybět nebude – postoupí do ní vítězové základní části v jednotlivých skupinách.

O podobě nového systému třetí nejvyšší soutěže rozhodl hlasováním per rollam výkonný výbor Českého hokeje.

„V základní části bude čtyřiadvacet účastníků rozděleno podle územního principu do tří skupin, v nichž se střetnou šestikolově každý s každým," informuje svaz v tiskové zprávě.

„Vítězové skupin se následně utkají bez započítání předchozích výsledků dvoukolově každý s každým, přičemž nejlepší mužstvo získá právo účasti v Chance lize," stojí dál.

Vyřazovací boje se neuskuteční vzhledem k obavám z případných karantén, které by mohly narušit průběh play off.

Ze 2. ligy se pak – stejně jako z Tipsport extraligy a Chance ligy – nebude sestupovat. Několika změn doznalo i původní rozlosování soutěže.

Mezi favority ve skupině Sever patří Most a Dvůr Králové. Na jihu hodně posiluje Tábor, na východě se potom čeká dominance Znojma.

Skupiny 2. ligy 2020/21

Sever: MOSTEČTÍ LVI, HC Draci Bílina, HC Děčín, HC Vlci Jablonec nad Nisou, HC Řisuty, BK Nová Paka, HC BAK Trutnov, HC RODOS Dvůr Králové.

Jih: HC Stadion Cheb, SHC Klatovy, IHC Králové Písek, HC David servis České Budějovice, HC Tábor, HC Příbram, HC Kobra Praha, BK Havlíčkův Brod.

Východ: Orli Znojmo, SHK Hodonín, HHK Velké Meziříčí, HC Bobři Valašské Meziříčí, HK Opava, HK Nový Jičín, HC ISMM Kopřivnice, SKLH Žďár nad Sázavou.