Martina Paličková

ELIOD liga mladšího dorostu pokračovala 14. kolem, v němž Nový Jičín přivítal Mladé draky z Šumperku. Draci se pohybují na druhém místě tabulky, svěřenci Davida Handla naopak potřebují každý bod, aby se posunuli do první šestky.

Tentokrát k tomu nenakročili dobře, když hned v úvodu zápasu se ujali vedení Mladí Draci. Domácí ale do přestávky skóre otočili.  Nejprve po střele Tomáše Andrise vyrovnal skóre Mira Krupa a Libor Kamas se držel hesla:" Když nevíš co s pukem, vystřel na bránu". Od modré vystřelil na bránu a šel střídat, jenže gólmanovi střela vypadla z lapačky přímo do brány.  Na tento gól ještě Šumperk odpověděl vyrovnáním, kdy využil chyby domácího mužstva.  Už to vypadalo, že do konce třetiny se nic nezmění. V 19. minutě zásluhou Michala Matiaška jsme získali vedení na svoji stranu. 

Opět se ukázalo, že druhá třetina je pro nás zakletá, Šumperk skóre otočil a domácí museli dotahovat . 

Ve třetí části hry vyrovnal Petr Komáčka, a tak se šlo na nájezdy. 

V sezóně jsme tuto situaci zažili po třetí. Předchozí dva zápasy, které se rozhodovali v nájezdech, pro naše barvy nedopadly dobře. Skvěle se blýskl domácí gólman Jaromír Janoško, který vystřídal na nájezdy Davida Paličku. Všechny tři střely pochytal a důležité dva body vystřílel domácí Matěj Timko

Tímto zápasem jsme se posunuli na postupující 6. příčku.