Redakce

N o v ý J i č í n - Ďáblové budou i v příští sezóně hrát 2. ligu. Vedení klubu poslalo přihlášku a zaplatilo startovné. Zatím nikdo neví, jakou podobu soutěž bude mít. Svaz o systému rozhodne až na základě počtu přihlášených mužstev do 2. ligy. Podle informací z ostatních klubů jsou zatím jistá derby s Kopřivnicí a Bobry z Valašského Meziříčí a přihlášku podá i Opava.

Ďáblové budou i v příští sezóně hrát 2. ligu. Vedení klubu poslalo přihlášku a zaplatilo startovné. Zatím nikdo neví, jakou podobu soutěž bude mít. Svaz o systému rozhodne až na základě počtu přihlášených mužstev do 2. ligy. Podle informací z ostatních klubů jsou zatím jistá derby s Kopřivnicí a Bobry z Valašského Meziříčí a přihlášku podá i Opava.

Mužstvo Ďáblů nadále povede Petr Macháček, místo asistenta zatím není obsazeno, ale nebude jím Kamil Gebauer, protože bude vytížen u družstev dorostu a juniorů. Vzhledem k rekonstrukci Zimáku a běžícím zpřísněným opatřením se vedení mužstva rozhodlo, že letní příprava bude probíhat individuálně a bude zahájena přímo na ledě 1. srpna. Není ještě jasné, na kterém stadionu v okolí (Kopřivnice, Studénka, Rožnov pod Radhoštěm). 

Kostra mužstva se již formuje. 

Na nejdůležitějším místě sestavy, postu brankáře, se klub domluvil a v sobotu podepsal smlouvu s Danielem Šimonů (odchovanec Zlína, bude nosit dres s číslem 42), který své kvality prokazoval již v minulé sezóně.

42     Daniel Šimonů

  1     David Palička

Obrana se bude opírat o tyto hráče:

11     Michal Krutil

12     Jan Holáň

14     Jakub Hruška

41     Vladimír Váňa

96     Richard Kobylík

Další jména jsou ve fázi jednání, ale odchovanec Jan Már plánuje odchod do zámoří.

V útoku by klub rád udržel loňského nejproduktivnějšího hráče Roka Macuha, který loni vytvořil výbornou dvojici s kapitánem Filipem Paličkou. Klub je s ním domluven na podmínkách smlouvy, ale jmenovaný ještě čeká na nabídky z vyšších soutěží. Stejná situace platí u Dominika Kafky. Naopak své kvality by rádi dokázali Jakub Lehečka a Jan Poruba, které vloni zastavilo několik zranění.

13     Filip Palička

16     Miroslav Krupa

17     Dan Pecha

18     Jakub Lehečka

25     Adam Hilšer

27     Jan Poruba

98     Lukáš Irgl

V kariéře pravděpodobně nebude pokračovat Lukáš Králík, z důvodu pracovního vytížení.

O podobě kádru, tedy 3 brankáři, 8 obránců a 12 útočníků se rozhodne do konce srpna. Proběhne i týdenní přípravný kemp, do kterého se již teď hlásí hráči, kteří by si rádi vybojovali místo v kádru Ďáblů. Kvality budou moci prokázat i v přípravných zápasech.