Redakce

N o v ý J i č í n - Hokejisté Nového Jičína Chtěli potvrdit úspěšné výsledky posledních kol. Nutno říct,že Frýdek-Místek nebyl vůbec jednoduchým soupeřem a ani trochu se nepodobal týmu, který tady prohrál 8:0...

Utkání začali aktivněji hráči Frýdku-Místku, ale na novojičínského Iláše v brance si nepřišli. Na konci třetí minuty se poprvé vylučovalo a byl to Pavel Zedník, který šel na trestnou lavici. Oslabení zvládli frýdecko-místečtí hráči bez problémů a mohli se tak soustředit na další útočné tažení. V polovině šesté minuty se do první větší šance zápasu dostal Adam Uhlár, který dobruslil odražený puk, ale překonat Kubáně se mu už nepodařilo. Odpovědí na tuto šanci bylo několik střel v podání Frýdku-Místku, ale domácí brankář držel i nadále čisté konto. Na začátku 11.minuty si hostující mužstvo zahrálo přesilovou hru pět proti třem. Jenže ani jedna ze šancí, které si hostující hráči připravili, v domácí brance neskončila a tak platil stále bezbrankový stav. Otevřít skóre zápasu mohl Ižacký, ale otočku a následnou střelu Andreas Kubáň přečetl a připsal si úspěšný zákrok. V dalších šancích na obou stranách to zavánělo první brankou zápasu, ale oba brankáři byli pozorní. Na začátku 19.minuty měli domácí velkou šanci, ale když se ani ta neujala, skončila úvodní tercie zápasu bez branek.

Druhou třetinu začali lépe domácí, kteří se ve třiadvacáté minutě ujali vedení, když dělovku Prokopa ještě dokázal hostující brankář zneškodnit, ale na následnou dorážku Adama Uhlára už byl krátký – 1:0. Možnost navýšit své vedení dostali domácí při vyloučení Černína, ale jeho oslabení frýdecko-místečtí zvládli. O šance v zápase nebylo nouze, ale střelcům zůstala přesná muška doma. Na začátku 34.minuty to už vypadalo, že se hostující družina dočká vyrovnání, když Iláše už stačilo jen přehodit. Jenže novojičínský brankář vytáhl jeden ze svých ukázkových zákroků a zabránil tak vyrovnání. Odpovědí na tuto šanci byl únik Kacíře, ale ten v zakončení selhal, když branku minul. Do šance na vyrovnání se dvě minuty před koncem dostal Petr Lipina, ale tomu jeho pokus zneškodnil Žák, který si lehl do jeho střely. Když ani další šance nepřinesly branku, skončila druhá dvacetiminutovka výhrou domácích 1:0.

Závěrečnou dvacetiminutovku začala obě mužstva aktivně, ale více práce měl domácí brankář. O šance tak nebylo nouze, ale obranné řady obou týmů pracovaly s maximální přesností. V polovině 49.minuty usedl Podešva na trestnou lavici za nedovolené bránění a Nový Jičín blíže ke třem bodům nasměroval Jakub Ižacký, který zvýšil na 2:0. Odpověď na dvoubrankové vedení domácích mohla přijít v přesilové hře, ale Iláš byl proti všem pokusům Frýdku-Místku. Na začátku třiapadesáté minuty Frýdek chybně rozehrál, což zaregistroval navrátilec z trestné lavice Gebauer, který přihrál Pavlu Hanákovi, jehož projektil skončil až v brance – 3:0. Ani po třetí inkasované brance to hráči Frýdku-Místku nezabalili a odměnou jim byla v 55.minutě branka v podání Petra Lipiny, který využil přesilovou hru. Poslední slovo měli však domácí, kteří v čase 59:59 zásluhou Adama Uhlára uzavřeli na konečných 4:1.