Redakce

N o v ý J i č í n - Tlak ano, výhra na počet střel a šancí ano, ale na góly a body ne. Prohra mrzí, ale jedeme dál.

První třetina zápasu začala opatrně a na obou stranách bylo vidět, že nikdo nechce udělat chybu, že jde opravdu o hodně. Byla patrná obrovská snaha Ďáblů, co je ale sráželo na kolena v první třetině i po celý zápas, to byly katastrofické přihrávky, zřejmě pod vlivem obrovské nervozity. Velkou šanci dostali Ďáblové už ve 2. minutě utkání, kdy byl vyloučen hostující Jícha, ale přesilovka byla statická a bez nápadu, Plameny ji v pohodě ubránily. V 9. minutě byl vyloučen Štefka za sekání a hosté dostali šanci a také ji dokonale využili. Nicméně byli to Ďáblové, kteří měli v oslabení první velkou šanci, ale jak se říká, nedáš, dostaneš, tentokrát platilo a přesilovku hostů využil z protiútoku Jícha. Po vstřelené brance Plameny začaly tlačit, zrychlili hru a měli i další šanci na skórování. Plameny tlačily, ale byl to domácí Kafka, který se ocitl ve 14. minutě sám před Slámou, zakončení se mu však nepovedlo. V 15. minutě to byl Tomeček, který vyslal bombu na Slámu, ale ten mu vzal veškeré naděje skvělým semaforem. V 17. minutě to byl zase Macuh, který byl ve skvělé šanci, ale minul. V 19. minutě to byli hosté, kteří uzamkli Ďábly před vlastní brankou a za záchrannou brzdu zatáhl Hruška, který vyřešil hrozbu druhého gólu sekáním před brankou. Šel sice na 2 minuty ven, ale utahaná pětka mohla střídat. Navíc ve 20 minutě se řítil sám na branku Macuh, ale opět na Slámu nevyzrál, soupeř fauloval a stav na ledě byl srovnán. První třetinu ale vyhráli hosté 1:0.

     Druhá třetina měla začít tlakem Ďáblů v přesilovce, ale nestalo se tak, ani jedna střela na branku a příliš dlouhé střídání přesilovku pohřbilo. Ďáblové ale tlačili a Plameny vyhazovali v nouzi na zakázané uvolnění. A to byla chvíle pro Kafku, který prakticky z vhazování překvapil Slámu a ve 24 minutě bylo vyrovnáno. A ve 25. minutě mohlo být ještě veseleji. To Irgl zakončoval do prázdného kouta branky, ale v tomto momentě Sláma fantasticky podržej hosty a švihem lapačky na poslední chvíli brance zabránil. V následujících minutách byli Ďáblové lepší a plameny faulovaly. Nejprve šel ve 29. minutě ven Čermák, další ve 34. minutě další hráč Plamenů a ve 35. minutě nabídl luxusní přesilovku 5 na 3 Pleva. Přesilovky však nejsou silnou doménou Ďáblů a několikrát byl slyšet i pískot domácího publika. Nemohoucnost Ďáblů dorazil v 39. minutě faulem Finsterle.

     Třetí třetiny zastihla Plameny nepřipravené. Začali přesilovku tak bohorovně, že ve 20 sekundě vypíchl obráncům kotouč Palička a bleskurychle se přemístil před Slámu, kterému vůbec nedal šanci a mezi betony skóroval. Následovaly další šance a ve 46 minutě bylo ještě veseleji. Byl to opět Palička, který se zorientoval ve zmatcích před brankou Plamenů a pohotově skóroval. Ďáblové vedli 3:2 a zdálo se, že utkání zvrátili. Nicméně Plameny přidaly na tempu i na důrazu a byli to zase hosté, kteří měli navrch. A také se dočkali zasloužené odměny. 5 domácích hráčů bylo snad na 3 metrech kolem vlastní branky, ale Čermák přesto prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ďáblové se ale nenechali rozhodit a šli si pro vítězství důraznou hrou a měli také spoustu šancí. Utkání se, bohužel, rozhodlo v 52. minutě, kdy z nenápadné akce, tísněný a z úhlu vystřelil Kovářů, Loubal zůstal v brankovišti jako přimrzlý a puk mu zaplul za záda. Nic nepomohl následný tlak domácích, opět přišly promarněné šance, zejména ta Macuha volala po gólu, nepomohlo ani závěrečné odvolání gólmana. veledůležité body se odstěhovaly do Žďáru nad Sázavou.

KAMIL GEBAUER - ASISTENT TRENÉRA : 

Dnes toho nemůžeme klukům nic moc vytknout. Hokej se bohužel nehraje na
šance, ale na góly. A těch jsme dnes dali o jeden méně než soupeř. Kluky jsme
připravovali na to, že Žďár nenapadá rozehrávku a perfektně zavírá střední
pásmo. První třetinu jsme se trochu hledali, není moc zápasů kdy nás nechá
soupeř tvořit hru. Druhou a třetí třetinu už jsme si s tím dokázali poradit a
vytvořili jsme si spoustu šancí, ale Žďáru dnes perfektně zachytal gólman.
Díky tlaku jsme donutili soupeře k faulům, ale nedokážeme si pomoci
přesilovkou. Kluci musí pochopit, že každá přesilovka začíná střelou, ne dvaceti
přihrávkami! V přesilovkách můžeme soupeře dostat pod tlak, unavit ho, ale k
tomu potřebujete střílet.
Mrzí nás ztráta tří bodů, ale poučíme se a nachystáme se na další utkání.
Díky fanouškům kteří nás dnes přišli podpořit, i když to dnes nevyšlo, nic
nevzdáváme a slibujeme, že budeme bojovat až do konce.