Redakce

Hodonín - Ďáblové potvrdili výborný výkon z Kopřivnice a vezou další body i z Hodonína. Utkání bylo vyrovnané, ale v jeho druhé polovině se začali víc prosazovat hosté vyhráli zaslouženě, když proměnili všechny nájezdy. Vynikající byl brankář Loubal.

     Ďáblové vybojovali další důležité 2 body v samostatných nájezdech ! 

Před odjezdem do Hodonína jsme Drtičům slibovali peklo a to se také dělo. Nejprve jsme soupeře nechali, jak se říká napást, dovolili jsme mu dát jeden gól, ale pak kluci postupně přidávali na tempu a hlavně celý zápas úřadovala kouzelná výstroj Matěje Loubala, která se stala magnetem pro soupeřovy střely. Gól, to si fandové Drtičů zakřičeli s nadšením pouze jednou a to ve 25 minutě. 

     Peklo pro domácí rozpoutali Ďáblové od začátku 2 třetiny, kdy jen nepřesné zakončení a skvělý výkon domácího gólmana držely hodonínské akcie nad vodou. Branka Drtičů Ďábly vůbec nerozhodila, naopak dokázali ještě zvýšit tempo a odměnou byl gól z hole Plitka po přihrávkách Váni a Kuby ve 39. minutě. A opět minut později zahřmělo podruhé, když se Lehečka sám samotinký rozhodl zavěsit a ... zavěsil. Utkání pak nabralo fantastické tempo a byli to Ďáblové, kdo ve třetí třetině určoval tempo utkání. Naneštěstí to tam však nepadlo a pak zasáhla prozřetelnost. Ve 48. minutě rozhodčí vylučuje domácího Slabého a jak je již zvykem, přesilovka Ďáblů je spíše dárkem pro soupeře. A tak tomu bylo i tentokrát. Namísto toho, abychom utkání dohráli v klidu a v pohodě, nechali jsme soupeře v početní nevýhodě skórovat a PRÖSCHL vstřelil vyrovnávací gól. Diváci si tak zakřičeli podruhé, ale to již nebylo s nadšením, ale s obrovskou úlevou. 54 sekund před koncem vyrovnat, to je již jen a jen úleva. Zvlášť poté, co pekelníci ve třetí třetině předváděli.

     V prodloužení se nic zvláštního nestalo a tak o druhém bodu musely rozhodnout nájezdy. A ty rozhodl stále se lepšící a sebevědomější Lukáš Králík a Ďáblové si odvážejí důležité 2 body !

Co napsali o zápase Drtiči : 

Komentář k zápasu

Hodonínští hokejisté nastoupili do sobotního zápasu s Novým Jičínem bez hráčů zlínské juniorky, která se ve stejný čas utkala s brněnskou Kometou. Do sestavy SHK se naopak po jednozápasové pauze vrátil obránce Miklík. Dres Ďáblů navlékli také bývalí Drtiči Kobylík a Finsterle.

První třetina nabídla svižný a vyrovnaný hokej, šance měly oba týmy, ale domácí byli o něco nebezpečnější. Nový Jičín několikrát podržel gólman Loubal, na druhé straně se vyznamenal spolehlivý Kubáň.

Hodonín i Nový Jičín si v úvodní části také zahráli zkrácenou dvojnásobnou přesilovku. Nejprve Drtiči, po nich ani Severomoravané ale v početní výhodě neuspěli.

Bezbrankový stav tak vydržel celou první třetinu. Ďáblové i v úvodu prostřední části několikrát zahrozili, ale Kubáň předvedl několik výborných zákroků.

Drtiči nepříjemné chvíle přečkali a ve 25. minutě šli do vedení. Po akci Jurči a Poláka se prosadil Janás.

Hodonín pak mohl své vedení zvýšit v dalších přesilovkách, ale nedovolený zákrok Králíka ani vyhození Váni však nepotrestal.

Slovácký celek se dál tlačil do zakončení, při šancích a střelách mu ale chyběla přesnost a důraz.

Nový Jičín skóre srovnal ve 39. minutě, kdy špatné střídaní soupeře využil Plitko, který po přečíslení dvou na jednoho a přihrávce Kuby překonal bezmocného Kubáně.

Na konci druhé třetiny se tak za nerozhodného stavu 1:1 začínalo od začátku.

Drtiči hned na začátku třetí třetiny hráli další přesilovku, ale nedovolené bránění Poruby nepotrestali a krátce po vypršení hráčova trestu inkasovali. Obrat završil Lehečka.

Ďáblové dál protivníka z jihu Moravy proháněli. Hosté mohli utkání rozhodnout při vyloučení domácího beka Slabého, ale početní výhodu promarnili, navíc při hře pěti proti čtyřem inkasovali.

V oslabení se prosadil Pröschl, který tečoval střelu Miklíka od modré a srovnal na 2:2.

Nový Jičín byl v závěru základní hrací doby blíže vítězství, ale famózní Kubáň Drtiče uchránil od porážky.

Zápas, který ve třetí části nabral neskuteční tempo a dohrával se ve vynikajícím tempu, tak dospěl až do prodloužení. Ani v něm se ale nerozhodlo, a tak se diváci dočkali oblíbených nájezdů.

Šťastnější nakonec byli Ďáblové, kteří si domů odvezli výhru 3:2 a dva body.

Hodonínští hokejisté nyní mají před sebou dva těžké zápasy s nejlepšími týmy východní skupiny. Už ve středu se Konečného parta představí v Havlíčkově Brodě, v sobotu pak doma vyzve vedoucí Šumperk.

Ohlasy trenérů

Michal Konečný (SHK Drtiči Hodonín): „Klukům toho zase nemám moc vytknout. Hráli, bojovali, makali nadoraz. První dvě třetiny byly z naší strany velmi dobrých. Bruslili jsme, byli aktivní, soupeře napadali a vytvářeli si vyložené šance. Pokud bychom byli v koncovce přesnější, vedli jsme po první třetiny o dvě či tři branky. Soupeře ale několikrát podržel brankář. I náš Andreas Kubáň ale něco chytil. Ve třetí třetině už to z naší strany nebylo takové. Nový Jičín nás trápil, výsledek otočil. Naštěstí se nám podařilo skóre v oslabení srovnat. Zápas poznamenalo odstoupení zkušeného obránce Horáka, který nám chyběl hlavně při přesilovkách. Remíza po šedesáti minutách je spravedlivá. Nájezdy už jsou vždycky loterie, hosté byli šťastnější.“
Kamil Gebauer (asistent trenéra Ďáblů) : 
Zápas nahoru dolů. Divákům se musel líbit. Šlo vidět, že proti sobě nastoupili dva mladé týmy. Poměr střel 38:40 dokazuje, že se nikdo na zápase nenudil. Vynikající výkon podali oba brankáři. My jsme dnes nechali chytat Loubyho, který nastoupil do soutěžního zápasu snad po měsíci, podal parádní výkon. Jsme rádi, že máme dva velmi kvalitní brankáře. Pochvalu si zaslouží celý tým. Kluci nezmatkovali v obranném pásmu. Hlídali slot a nehonili hráče na mantinelech. Dostali jsme oba góly z buly, na tom musíme zapracovat. Užijeme si výhru, ale od pondělí zpátky do montérek. Nachystáme se na dva veledůležité zápasy doma.
Věříme, že nás přijdou podpořit naši fanoušci. Těšíme se na sobotu.