Redakce

Nový Jičín - Ďáblové vynikající obrátkou získali vítězství nad Opavou. Rozhodující branku vstřelil Rok Macuh. Opava tak podruhé odjíždí s prázdnou.

Jeden z nejdůležitějších zápasů má za sebou A-tým. V případě porážky by se sen našeho mužstva o play of rozplynul zřejmě jako pára nad hrncem. Výhra nás ještě vrací do boje, ale stojí před námi dlouhá cesta, která je vydlážděna výhrami. Věřme, že to mladíci dokážou a zápas s Opavou jim dodal patřičné sebevědomí.

jak to viděl asistent trenéra Kamil GABAUER : 

Pro nás dnes důležité vítězství. Už na před zápasové poradě jsme na hráčích viděli ohromnou touhu uspět. Nástup do utkání jsme měli výborný, dostaly jsme se do vedení 2:0 a při hře pět na pět, jsme byli lepším týmem. Bohužel pak přišlo spoustu vyloučení a to nás dostalo z tempa. Opavě se podařilo snížit při přesilovce 5-3 v poslední minutě první třetiny. Druhá třetina nabídla, spíš než hokej, boj. Hra byla ovlivněna neustálým vylučováním na obou stranách. Opavě se podařilo srovnat na 2:2. Nástup do třetí třetiny nám nevyšel. Po hrubé chybě  Dominika Kafky v našem oslabení se Opava dostala do vedení. Nakopl nás tvrdý hit Jiřího Slováka, který dohrál opavského beka. Posledních deset minut jsme Opavu dostali pod tlak. Dokázali jsme vyrovnat v přesilovce, zásluhou Dominika Kafky, který tak odčinil svou chybu. Po vyrovnání jsme na střídačce viděli že kluci chtějí všechny body a 15 sekund před koncem, po parádním vybruslení Lukáše Finsterleho a střele do břevna dostal puk do brány Rok Macuch. Dnes si kluci přístupem k zápasu, naklonili štěstěnu na svou stranu.
Musíme pochválit celý tým, včetně náhradníků, za perfektní přístup k utkání. Celý zápas střídačka neskutečně žila.
Děkujeme i fanouškům za povzbuzování, hlavně v závěru, klukům to ohromně pomáhá.