Bohumil Vincura

Šumperk -

Komentář k zápasu ze strany Šumperku

Bez Marka Peksy a Tomáše Drtila, které si půjčil pro utkání v Chomutově prvoligový Prostějov, se prezentovali Draci opět domácímu publiku. A revanš za nečekanou prohrou se Žďárem nad Sázavou vyšel na sto procent.

Od úvodních minut byli šumperští hokejisté lepším týmem a zatímco Michal Wanecki musel čelit střeleckým pokusům jen sporadicky, tak novojičínský brankář Matěj Loubal si na práci stěžovat rozhodně nemohl. Dlouho se zastřelovali hlavně obránci, Sedlák, Haloda či Kabelka však brankáře hostů nepřekonali. Sám Loubal se provinil v šesté minutě faulem, ale ten ještě Draci, i přes setrvalý tlak, nepotrestali. Ten druhý po vražení na hrazení Holáněm již ano. Krásnou kombinaci domácích vyšperkovala přihrávka Spratka na zcela volného ADAMA KOFRONĚ, na kterého zívala prázdná klec. A nedávná posila Draků navázala na výborný zápas v Moravských Budějovicích - 1:0.

Dlouhé minuty pak ještě dokázali hosté hrát poměrně rovnocennou partii, občasně hrozit a Draky pouštět jen do nepříliš nebezpečných střeleckých pozic. Avšak pouhých 26 sekund v průběhu 18. minuty zápasu nakonec nejspíš celý duel rozhodlo. JAN MILFAIT nejprve zakončil Vachutky s Jarošem, poté znovu sehrála skvělou kombinaci druhá formace. A opět Spratek servíroval do čisté gólovky na ADAMA KOFRONĚ, jehož zakončení bylo precizní.

Druhá třetina nabízela dlouhou dobu jen hru na jednu branku. Matěj Loubal opět musel být permanentně v pohotovosti, ale když se ve 24. minutě prosadil v zápase velmi aktivní TOMÁŠ SEDLÁK po krásné Jarošově přihrávce, rozjeli Draci smršť. O minutu a čtvrt později se v mezikruží objevil DANIEL KABELKA a jeho bomba zaplula do růžku novojičínské branky. Ve 27. minutě pak náskok narostl již na šestigólový rozdíl. Po učebnicové a spíše exhibiční souhře první formace se z gólové trefy radoval DANIEL VACHUTKA.

Draci pokračovali v ofenzivním představení, gólová přehlídka se však zasekla. I díky tomu, že hostující střídačka ihned po šestém zásahu domácích vzala oddechový čas. Až ve 35. minutě si připsal Wanecki teprve druhý zákrok v této třetině, poté ještě Palička přestřelil a následně si slovo vzali opět Draci. Ve 38. minutě další krásný pas vymyslel Jan Milfait a zakončující TADEÁŠ JAROŠ okamžitě poslal oslavný pozdrav svým nejbližším na tribunu. Mírnou skvrnu na výsledku z pohledu domácích poté zaznamenal MIROSLAV KRUPA, jehož velmi dobře umístěná razantní trefa skončila v síti Waneckiho branky.

Šumperský brankář tak sice přišel o čisté konto, domácí ale nepřišli o chuť přidávat další branky. Do třetí třetiny nechal odpočívat obránce Řezáče kouč Janeček a do hry pustil mladého Plhala. Ten opět podal velmi solidní výkon. Musel však také posedět na trestné lavici, nikoliv svou vinou. Za zákrok v oblasti hlavy a krku dostal kromě dvouminutového trestu i osobní desetiminutový trest Kabelka. Ten menší odpykal právě Plhal a rázem se tedy redukovaná defenzivní sestava zúžila pouze čtyři hráče. Ti však dokázali se svými spoluhráči přesilovku ubránit a opět rozjet ofenzivní koncert.

Často dlouhé minuty točili Draci soupeře v jejich obranném pásmu, bohužel mnohdy i na úkor střelby. Ale i menší počet pokusů neovlivnil rostoucí účet zápasu. Ve 47. minutě dobře přečetl hru Michal Wanecki, vyjel si pro vyhozený kotouč a ihned ho dlouhým, ale milimetrovým pasem rozehrál na útočnou modrou. Jaroš pak jen posunul na DANIELA VACHUTKU, jehož přesné zakončení znamenalo nejen vedení 8:1, ale i druhou asistenci do statistik pro šumperského brankáře. Apetit domácích nepolevoval a ve 51. minutě Jaroš vrátil krásný pas z druhé třetiny JANU MILFAITOVI, který u tyče neměl problém zvýšit náskok.

Když už se zdálo, že kýženého dvojciferného vítězství se Šumperk nedočká, udeřil ten, který si ho zasloužil takřka nejvíce. Svůj první hattrick v šumperském dresu zaznamenal ADAM KOFROŇ, který dostal servírován kotouč parádní Pokorného přihrávkou do ideální střelecké pozice. Nakonec se ale skóre měnilo ještě jednou, když v 59. minutě skórovala i třetí formace. Antonov poslal kotouč na DANIELA HROCHA, který z pozice u tyče novojičínské branky stanovil konečný stav zápasu na drtivých 11:1.

Ohlasy trenérů - Šumperk :

Martin Janeček (ŠUMPERK): Utkání v Moravských Budějovicích jsme pojali jako pomyslnou výhybku, kdy jsme se po domácí prohře se Žďárem nad Sázavou chtěli vrátit na správnou kolej. A poté jsme se chtěli pořádně připravit na dnešní zápas, který měl být tím, díky kterému se poté opět naplno rozjedeme. Udrželi jsme koncentraci od samého úvodu, dali tři branky a poté si převahu udržovali po celý zbytek zápasu. Dnes jsem nechal hráče užívat si zápas. Za takového vývoje je těžké nabádat tým k pečlivému plnění obranných povinností, tudíž jsem nechal kluky zkoušet si i věci, které například ve vyrovnaných těžkých zápasech zkoušet určitě nemohou. Nicméně hned po zápase končí tahle kapitola sezóny a my se musíme okamžitě začít chystat na důležitý sobotní zápas o první místo s Havlíčkovým Brodem. 

Ohlasy trenérů - Ďáblové :

čekáme