Redakce

N o v ý J i č í n - Domácí hráli další utkání s aspirantem na postup a vyjma 2.třetiny, kdy byla jejich hra nesourodá, byli víc než vyrovnaným soupeřem. Dotáhnout se jim nepodařilo, ale pochvalu jistě zaslouží, protože se nevzdávají za žádného stavu. Už ve středu přivítáme HODONÍN

NJ
Zápas s Plameny měl prověřit stále lepšící se hru Ďáblů. Do plánů ale zasáhl odchod nejlepšího střelce Ďáblů Poruby do Polska,kde mu přejeme hodně úspěchů, a dále marodka,která si v týmů pěkně zařádila. Trenér Macháček tak musel vše překopat. Utkání bylo od začátku až dokonce hlavně bojem o střední pásmo, kde byli úspěšnější hosté. Ďáblové se snažili, seč mohli, ale přihrávky Plamenů byly přesnější a jejich útoky daleko nebezpečnější. Rozhodujícím okamžikem první třetiny bylo nejprve vyloučení Slováka a pak nepochopitelná zkrat Mára, který naprosto zbytečně fauloval v oslabení a Ďáblové šli do tří. Zkušený soupeř si tuto příležitost nenechal ujít a po neuvěřitelném tlaku na bránu skóroval Půža. Dalším podstatným okamžikem, kdy se projevila zkušenost soupeře, byla hra ve čtyřech, kdy nejprve Půža dostal dvě minuty za najetí do gólmana, ale současně s ním šel ven Kališ, který byl velmi přísně vyloučen za to,že bránil gólmana. Jinak dnes skvělý rozhodčí měl odlišné oči na dění před brankovištěm domácích a hostů. Zatím co Kališ šel ven za adekvátní reakci, hosté za tvrdou hru před svým brankovištěm nebyli vyloučeni ani jednou. Znovu však zdůrazňuji, že rozhodčí zápasu byl opravdu velmi dobrý, nikomu nepomohl, nikoho nepoškodil. Hra ve čtyřech byla pro Plameny skutečným požehnáním a při ní předčily Ďábly skutečně ve všem, včetně druhého gólu, který vstřelil Pleva.
   Druhá třetina začala mírným tlakem Ďáblů, ale ten si opět Plameny ohlídaly skvělou hrou ve středním pásmu. Bylo vidět, že Ďáblové chtějí s výsledkem něco udělat a v této fázi hry byli lepší. Pak ale přišla 26 minuta, kdy Bureš vypálil na Hlaváče. Jeho střelu gólman sice vyrazil, ale přímo do dojíždějícího Jíchy, od něj se puk odrazil naneštěstí do protipohybu Hlaváče a ten ať dělal, co dělal, puk dojel za brankovou čáru. Hosté tak dostali gól zdarma a zbytek třetiny dohrávali v pohodě, zatím co na hole Ďáblů se vkradla nervozita a snad i trochu beznaděj.
   Ve třetí třetině se Ďáblové od začátku snažili zvednout, ale hosté hráli stále ve větším klidu a pohodě a to až do 49 minuty, kdy před tím šel ven Stehlík a Váňa. Tentokrát se domácí dočkali. Tomeček napřáhl a vyslal na bránu Loubala neskutečnou bombu. Ten také skvěle zareagoval a byl připraven ji pokrýt. Nicméně se smál třetí vzadu a to Zedník, který střelu tečoval a Loubal se jen podíval za svá záda. Tím také začala opravdu Ďábelská desetiminutovka, kdy kluci neskutečně bojovali o body a Plameny jen stěží odolávaly. Tře minuty před koncem Ďáblové odvolali gólmana a zdálo se mi, že to Plameny vůbec nezaregistrovaly. Kafku si pohrál se dvěma soupeři a poté skvěle přihrál Tomečkovi,který neváhal ani okamžik a opět vyslal tvrdý projektil na Loubala a tentokrát tečoval Málek. Minutu a půl před koncem Ďáblové snížili na rozdíl jednoho gólu a Hlaváč zůstal na střídačce. I přes velkou snahu Ďáblů se vyrovnat nepodařilo. Rozhodla tedy branka, kterou hokejový bůh nadělil hostům jako dárek. Nicméně výhra hostů byla zasloužená, byli prostě celkově lepší. Gratulujeme jim k výhře i ke třem bodům!


ZnS