Redakce

N o v ý J i č í n - Mladí Ďáblové se nenacházejí v nejlepším rozpoložení. K sérii těsných proher se přidalo několik zranění a onemocnění klíčových hráčů. Utkání odráželo současný stav obou mužstev. Hosté se posílením kádru dostávají na úroveň soutěže a domácí si prožívají krizi, která postihne každé mužstvo. Nutno ocenit, že Ďáblové bojovali až do konce a v poslední minutě snížili na rozdíl jediné branky, ale hosté potvrdili vítězství do prázdné branky.

Na utkání asi není co hodnotit. Hosté si přijeli pro body, ty v pohodě dostali a spokojeně odjeli. To, že mužstvo má několik klíčových hráčů na marodce, neomlouvá neslaný a nemastný výkon Ďáblů na ledě. Dlouho jsem neviděl odcházet diváky již v průběhu druhé třetiny. Nebylo to tím, že by se nedařilo, ale stejně jako diváci i já jsem neviděl odhodlání a snahu se zápasem něco udělat. Snad fauly, těch jsem si užili dost a když už jsme hráli přesilovky, tak jsme se třepali, že dostaneme gól a ten jsme také i dostali. Nemáme prostě osobnost, která by dokázala ostatní vypnout se k solidnímu výkonu, když už se nedaří. Ta nám opravdu chybí. Jediný hráč, který snese nějaké hodnocení z našeho týmu byl Jan Poruba, který je skvělou posilou Ďáblů, ale ani on nedokázal ostatní strhnout k lepšímu výkonu. Pokud by mužstvo hrálo tak, jako poslední 3 minuty alespoň polovinu hrací doby, pak by i přes prohru odcházeli diváci spokojení. Že na to kluci mají, ukázalo ty 3 minuty, kdy do toho dali všechno. 3 minuty je ale zatraceně málo. Chlapi, i když jsme oslabení, je Vás hodně na marodce, nedaří se Vám, o to víc musíte makat, makat, makat. Jinak to prostě nejde. A diváci to poznají a poděkují Vám i po prohraném zápase, sami jste to několikrát zažili. Zápas s Orlovou byl však z Vaší strany tragický a nedalo se na to dívat. Proto hlavy vzhůru a přivezte ze Žďáru nějaké body. Držíme Vám palce!!! Konečně se nám také trefili Irgl a Krupa, doufejme, že to byl začátek, který bude mít další díly. Máte na to chlapi, tak jedeme do šňůry!!!

Hodnocení utkání Petr Macháček, trenér Ďáblů : 

V žádném případě se nechceme schovávat za nemoci a zranění , které nás sužují. V utkání s Orlovou jsme předvedli katastrofální výkon, který má své důsledky v herní nedisciplíně . Kupíme jednu chybu za druhou jak v osobních soubojích , přihrávce , zakončení a v mnoha zbytečných faulech , které nás sráží čím dál více. Musíme se znovu převléci do montérek a začít tvrdě pracovat.