Redakce

N o v ý J i č í n - Uhájit domácí led a uhájit 2.místo. Obojí se Ďáblům podařilo, ale velmi kvalitní soupeř z jihu Čech domácí velmi prověřil.

Tvrdá práce čekala na Ďábly při utkání s Pískem. Přijelo totiž velmi sebevědomé mužstvo a od začátku utkání to dávalo zcela jasně najevo. Prakticky celou první třetinu Písek udával tempo a Ďáblům nedával vůbec prostor, aby hráli svou hru. Vypracovali si také i více šancí. Oba týmy hrály pozorně v obraně a útoky tak nedostávaly mnoho prostoru k ohrožení branky soupeře. Jediným vzrušením první třetiny bylo vyloučení domácího Metelky, které však soupeř nedokázal zužitkovat.

Druhá třetina se začala odehrávat stejně, jako ta první. Navíc hned ve třetí minutě nabídl hostům přesilovku Adamík a ti ji bleskurychle, během 10 sekund Hanusem využili. A urputný hokej pokračoval dál. Ďáblové však pomalu, ale jistě získavali převahu a byl to právě střelec branky hostů Hanus, který pobídl domácí k vyrovnání. Matěj Málek se s tím vůbec nepáral a ve 30 sekundě přesilovky nekompromisně zavěsil a vyrovnal tak na 1:1. Písek se snažil svou urputností i silovou převahou eliminovat domácí a trpělivě čekal na šance ke skórování. Dočkal se ve 32 minutě a ruce nad hlavu zdvíhal autor branky na 1:2 David Matějka. Tlak Ďáblů tak ochabl a do konce 2. třetiny se nic zajímavého nedělo.

Zato ve třetí třetině se děly věci! Ďáblové od začátku třetiny stupňovali tlak na bránu Písku a od 50 minuty zcela kontrolovali hru. Útok za útokem se valil na branku hostů a byla jen otázka času, kdy gólman Kříž kapituluje. Z obrovského tlaku vyplynulo i vyloučení Turka v dresu Písku a toto oslabení již tak přetížená obrana nevydržela a po vražedné skoro minutě přesilovky, kdy jedna střela stíhala druhou konečně vybuchl stadion nadšením. Postaral se o to skvělou střelou Jirka Slovák. Zatím co Písek zůstal jako opařený, ďáblům narostla křídla. Útok se valil za útokem Kříž nevěděl, kam dříve skočit. Pak ale zasáhla lavička hostů oddechovým časem a musíme říci, že to byl skvělý tah, protože Ďáblové již do konce třetiny kolotoč nedokázali zopakovat a tak za stavu 2:2 se šlo do prodloužení.

     V prodloužení se rozhodnutí diváci nedočkali, byť pěkné šance si dokázaly vypracovat oba týmy, a tak následovalo trestné střílení, v němž skórovali  domácí Hruška a Poruba, zatím co za Písek dokázal skórovat proti výbornému Hlaváčovi pouze Polata. Ďáblové tak urvali další bod. Poruba svým vítězným gólem tak opět boduje a stává se nejlepší posilou Ďáblů v dosavadní sezóně!

     Závěrem mi dovolte poděkovat celému týmu za obrovské srdce, které do utkání hráči vložili. Byla to opravdu obrovská fuška vybojovat body s týmem, který byl na nás skvěle připraven a troufám si říci, že měl také naši hru perfektně nastudovanou. Mohli jsme překvapit opravdu pouze svou touhou po vítězství, což se také nakonec stalo. Klobouk domů bojovníci s Ďáblem na prsou, klobouk dolů borci z Písku!! I když to nebyl žádný super hokej, viděli jsme velké odhodlání a vynikající taktický boj!

FOTOGRAFIE Z UTKÁNÍ

Hodnocení utkání :

Petr Macháček, trenér Ďáblů : Dnešní výhra se rodila velmi těžce a musíme říct , že za dva body jsme moc rádi, protože soupeř ukázal kvalitu . V utkání jsme museli dvakrát mazat ztrátu jednébranky a hlavně po té druhé z 53. minuty nám spadl balvan ze srdce. V závěru jsme si ještě vytvořili tlak i šance, ale už jsme se góĺově neprosadili. Zápas dospěl přes prodloužení k samostatným nájezdům a ty jsou už loterie. My jsme první dvě penalty proměnili a " Hašan " to skvěle zavřel a bod navíc tedy zůstal

doma. Znovu opakuji, že Písek hrál velmi dobře a my si dvou bodů vážíme.

Václav Šrámek, asistent trenéra, Písek - Do Nového Jičína jsme rozhodně přijeli uhrát dobrý výsledek, protože my jsme jak Jánošík, na dobré týmy si věříme a bereme jim body, se slabšími zase rozdáváme. Váš tým je vysoko, byli jste na druhém místě a tak jsme si na vbás věřili. Rozhodně jsme si jeli pro body. Troufám si říci že jsme byli dvě třetiny lepším týmem. Ve třetí třetině ale Nový Jičín předvedl to, proč je druhý a rozpoutal nevídaný kolotoč. V tom okamžiku přišlo naše vyloučení a bylo srovnáno. Pak jsme museli dokonce sáhnout k oddychovému času, abychom naši hru zklidnili a otupili trak domácích, což se povedlo. V loterii nájezdů jsme, bohužel, tahali za kratší konec, ale nakonec bod od vás bereme.