Redakce

N o v ý J i č í n - S významným sponzorem na ramenou přijeli hosté z jihu s touhou oplatit Ďáblům porážku. Ti se nedali a slaví další, byť velmi perné vítězství.

Drtiči dodrtili.

Drtiči přijeli k Ďáblům s velkým sebevědomím a po posledních dvou vítězných taženích 8:0 a 5:1 na to měli právo! Ďáblové jim však od začátku první třetiny ukázali, že jsou jiná liga, nežli Orlová či Opava a v první třetině se měli Drtiči co ohánět. Až v polovině třetiny pochopili, že je nutno hrát na plný plyn a hned to bylo vidět, že prostě hokej hrát umí. Přes množství šancí na obou stranách však první třetina skončila bez branek.

     Druhá třetina byla třetinou chyb z obou stran. Nejprve v osmé minutě hostující Matula napálil puk do tyče, a v zápětí Irgl nečekanou střelou propálil hostujícího gólmana mezi betonama. A pro Drtiče bylo ještě hůř. O dvě minuty později sice Krupa přihrál ideálně Pechovi, ten však střelu pokazil, nicméně puk letěl, letěl a letěl, až dopadl za záda netečně přihlížejícího Kubáně. Závěr třetiny patřil přesilovkám a věrní fanoušci Ďáblů zcela jistě berou již jako fakt, že nám přesilovky nejdou a na rozdíl od nás Hodonín při hře 4 na 4 celkem pohodlně skóroval úplně volným Škutchanem. Do kabin šli domácí s jednogólovým náskokem.

     Třetí třetina byla mizérie, faul střídal faul a na trestných lavicích bylo pořádně namačkáno. Rozkouskovaná hra však lépe vyhovovala Ďáblům. Nejprve Sonnek si vzpomněl, že v přesilovce se dávají góly a pohrál si s Kubáněm ukázkovým blafákem, a pak dokonce Lehečka ve vlastním oslabení skóroval již na 4:1. Zdálo se být dobojováno a jičínským stadiónem již zněly oslavné písně, nicméně Drtiči nesložili zbraně a po gólech Matuly to bylo náhle 4:3.  Drtiče však potopil vlastní hráč, když Mikéskovi nepochopitelně zablikalo v hlavě a úderem do hlavy s krvavým zraněním zazdil skvěle hrající Hodonín. Dvě minuty před koncem dostal 4 minuty a mohlo být dobojováno nebýt podobného blikance Poruby, který si chtěl 30 sekund před koncem vyhádat vyloučení Hodonína. Vyhádal si ale vyloučení své, nicméně malá jiskřička naděje se Drtičům nerozhořela.

    Závěrem mi dovolte pochválit oba týmy za skvělý a bojovný hokej. Pokud se takový bude hrát i nadále, máme se na co těšit!!

FOTOGRAFIE ZE ZÁPASU ZDE

Petr Macháček - trenér domácích

Velmi těžké utkání s týmem , který má ty největší ambice. V zápase jsme se dostali do trháku po dobře sehrané akci 3 na 2, nutno podotknout , že soupeř mohl být tím , kdo povede, protože nastřelil tyč a my jsme z protiakce trefili. Odskočili jsme do vedení 4 : 1, ale soupeř nic nevzdal a vítězství jsme museli hájit až do samého závěru. Výhra je pro náš tým velmi cenná . V celém utkání jsme vedli a to až dokonce. Celému týmu patří poděkování.
Ivan Dornič - trenér hostů
Jak by jste zhodnotil dnešní zápas?
No bol to pre divákov velmi atraktivný zápas, bohužial z nešťastným koncom pre nás verili sme že tu zoberieme nějaký bod dva možno že aj tri ale dneska nám to nebolo súdené.

Zdá se vám že vás rozhodčí tady poškodili?
to ste povedali vy, já to nehovorím, já sa k rozhodcov nevyjadrujem ,ale myslím si že my tie šance ktoré sme si vypracovali, keby jsme aspoň každú tretiu promenili, určitě vyhráme.

a nezdálo se vám že hrají vaši hoši trošku tvrdě?

já by som to ani tak nepovedal reagovali na hru súpera a já si myslím že to mal v pravomoci rozhodca , rozhodca to posuzoval tak jak to uznal za vhodné