Redakce

N o v ý J i č í n - Očekávané derby přineslo oboustranně kvalitní hokej, s výbornými výkony brankářů s lepším výsledkem pro domácí Ďábly. Cenné vítězství znamená průběžné 1. místo v tabulce.

Král padl, ať žije král!!!

Ďáblové vévodí tabulce! Na novojičínský led přijel vedoucí tým tabulky a Ďáblové s ním sehráli doslova šachovou partii. Prvních deset minut předváděli Tatrováci nátlakový hokej a dokázali si vytvořit i pár šancí. Ďáblové se dostávali do třetiny soupeře sporadicky, ale při jedné návštěvě uhodil blesk z čistého nebe, kdy si Hruška s Lehečkou pohráli s obranou, přihráli Porubovi a ten bombou nedal Hromadovi sebemenší šanci. Tatra vypadla ze hry a obraz na ledě se obrátil. Náhle měli ze hry více Ďáblové. Nicméně to byla převaha platonická a domácí z ní nic nevytěžili.

Druhá třetina byla dlouho planá na obě strany. Dominovali spíše Tatrováci, ale Sonnek i Hromada byli v brankách velmi pozorní a jakékoliv zárodky šancí likvidovali velmi spolehlivě. Zahřmělo až ve 39 minutě,kdy byli hosté odměněni za důraz před Sonnkem a vyrovnali Tomáškem.

Ve třetí třetině se teprve začaly dít věci! Ďáblové zřejmě pochopili, že bez střelby není branek a začali od začátku odstřelovat Hromadu, který náhle nevěděl kam skočit. Změna hry a úplně jiný tah na branku Tatrováky doslova zaskočila a než se stačili vzpamatovat zamířil Jakub Lehečka a Hromada v 50 minutě proti jeho bombě neměl sebemenší šanci. A o 2 minuty později bylo ještě veseleji. Matěj Málek využil svého důrazu a ať se Hromada snažil jak se snažil, Matěj prostě ten puk dotlačil za jeho záda. Skvělým a zodpovědným výkonem v závěru utkání pak Ďáblové nedali soupeři šanci jakkoliv utkání zdramatizovat.

Fotografie ze zápasu si můžete prohlédnout ZDE

   Petr Macháček Ďáblové : 

Úvodní třetina se nám povedla herně i výsledkově . Ovšem druhá byla z naší strany úplně katastrofální , místo abychom pokračovali ve hře kterou jsme předváděli v první třetině , začali jsme na ledě dělat nesmysly, hra se nám rozpadla a hosté toho po zásluze využili. Něco jsme si k tomu v kabině řekli a ve třetí třetině jsme si šli za vítězstvím. Chceme pochválit celý tým , nebylo to jednoduché , ale zvládli jsme to.


Jaroslav Kofroň Tatra :

K utkání jsme sice šli z pozice lídra, ale rozhodně jsme se tak necítili. V čele tabulky jsme se ocitli dobrým rozlosováním a také jsme měli dost štěstí. Prvních devět minut jsme byli lepší, hokejovější, měli jsme více ze hry. Pak jsme nepochopitelně ubrali, gól domácích nás rozhodil. Celé utkání jsme si prohráli sami, i když jsme měli dost vyloučených, na rozhodčího se rozhodně vymlouvat nemůžeme. Možná bude tým unavený, máme toho hodně, ale vůbec jsme se nemohli dostat do naší hry. Soupeř dnes prostě dokázal potrestat naše chyby., byl nebezpečnější v zakončení, důraznější před brankou. Nejlepší hráč z naší strany David Stříž u soupeře beze sporu gólman Václav Sonnek.

O rozhovor jsme také požádali hvězdu utkání Václava Sonnka :

Vašku první soutěžní utkání v brance na domácí půdě, derby, skvělý výkon, hvězda utkání a vítězství, co ty na to?

Je to paráda, hodně nám pomohli diváci, kteří byli dneska moc dobří, prostě jsme dobře hráli, nepustili jsme je do nějakých šancí, takže jsem to měl v bráně jednodušší. Ve druhé třetině jsme trochu přestali hrát, pak jsme to ale dali, prostě paráda. Utkání to bylo těžké, ale dali jsme to, paráda.

Chceš-li Ďábly potrestati, zkus jim přesilovku dáti - poznámka redakce)))