Redakce

Hodonín - Hokejisté z Nového Jičína odjížděli k favoritovi s cílem překvapit a možná potvrdit středeční vítězství se Šumperkem. Fantastická týmová hra a fantastický Sonnek v bráně, znamenají import 3 velmi cenných bodů.

Ohlasy trenérů

Ivan Dornič (SHK Hodonín): „Jsme zklamaní. Tak, jak jsou diváci nahněvaní, tak jsme zklamaní i my. Byl to velmi atypický zápas. Začali jsme dobře, znovu se dostali do dvoubrankového vedení. Potom se však utkání strašně rozkouskovalo. Byla tam spousta přerušení, prostojů, což nás vyvedlo z míry. Naopak soupeře to postavilo na nohy. Za stavu 3:1 jsme našimi hrubými chybami dostali soupeře na koně. Hra byla stále vyrovnaná. Nakonec rozhodl čtvrtý gól. Chtěli jsme hrát jednoduše, ale promarnili jsme přesilovku, inkasovali dva zbytečné góly. V samotném závěru jsme měli spoustu střel, šancí, ale hráčům se lepila smůla na hokejky. Bohužel gól nám tam nepadl ani při power-play. Takový je ale hokej. Je to naše první prohra v ročníku. Takové varování, facka. Chlapci se z toho musí poučit. Jdeme do dalších bojů.

Petr Macháček (HK Nový Jičín): „Samozřejmě jsme spokojení. Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že tady získáme tři body, moc bychom mu nevěřili. Do Hodonína jsme ale přijeli s hlavami nahoře. Chtěli jsme tady uspět. Všichni na stadionu viděli, čím jsme si prošli. Ať už to bylo ze strany rozhodčího nebo domácích hráčů. Ale beru to. Emoce k hokeji patří. Je ale něco neuvěřitelného, čím jsme prošli a z čeho jsme se museli vyhrabat. Před touto partou jenom smekám. Kluci ukázali charakter a obrovské srdíčko. Porazili soupeře, který je velice kvalitní. Ve třetí třeně jsme ukázali svoji sílu, byli jsme lepší než Hodonín. Důležitých momentů v zápase bylo strašně moc. Rozhodčí nám za nepříznivého stavu 0:2 neuznali gól, navíc nás poslali do tří. My jsme to ale zvládli, kontaktní brankou se dotáhli. V tomto momentu jsme soupeři ukázali, že se tak lehce nedáme. Byli jsme trpěliví a po zásluze byli odměnění.

Domácí potvrdili kvalitu v úvodu utkání a zaslouženě šli do vedení o dvě branky. Nicméně jsme nabádali kluky ať nepanikaří a zůstanou v zápase, protože pořád před námi bylo padesát minut hry. No a začaly se dít věci ! V oslabení 3 na 5 jsme vstřelili kontaktní branku a do druhé třetiny už jsme šli opět s hlavami nahoru. Domácí ještě přidali třetí branku po důrazu v brankovišti, ale my jsme opět reagovali a do třetí třetiny jsme byli odhodlání strhnout vítězství na svou stranu. Povedlo se a kluci si šli tvrdě za svým . Jsme pyšní a hrdí na tento tým.

Neodpustím si dnes komentář k hlavnímu sudímu, kdo neviděl, neuvěří. Tolik křivd a nepravd , kterou spáchal v tomto zápase se jen tak nevidí. Ublížil celému utkání a všem hráčům v poli. O to víc si ceníme charakteru našeho týmu. Nezlomil se a v rozhodujících momentech utkání dominoval.