Redakce

N o v ý J i č í n - Ďáblům se podařilo poprvé přetavit výborný kolektivní výkon v zisk plného počtu bodů. výhra je cenná pro mladé sebevědomí a navíc s favorizovanými Draky.Individuální pochvalu si dnes zaslouží brankář Jan Hlaváč.

Skvělý zápas mají za sebou Ďáblové a domnívám se, že mnohé sázkové kanceláře včera vydělaly balík. Do utkání Ďáblové rozhodně nevstoupili dobře a již ve druhé minutě po krásné akci Draků vstřelil první branku zápasu po přihrávce Vorobjeva Pokorný. Až do osmé minuty se zdálo, že v tomto západe půjde jen o skóre, ale pak se k akci nadechl Krupa, který si pohrál s obránci Draků a ti jen staticky přihlíželi k tomu, jak puk končí nekompromisně za zády brankáře Halody. A pak se začaly dít věci. Ďáblové pochopili, že na jejich led zavítal sice obrovský favorit, ale na druhou stranu tým, se kterým se dá hrát. Najednou bylo na jičínském ledě mužstvo, které jsme doposud neviděli. Zodpovědně a obětavě hrající dozadu, s drtivými a nebezpečnými útoky. Mnohdy se zdálo, že favorit si vyměnil dresy. Fakticky byli více na puku Draci, ale více nebezpeční byli Ďáblové. Draci si pár šancí dokázali vytvořit pouze při přesilovce 5:3, kdy nejprve přišlo zbytečné naražení soupeře na mantinel po odehrání puku a pak pokažené střídání. Draci však nabídnutou možnost na zvrat v utkání odmítli, čemuž ale napomohla obrovská obětavost Ďáblů. A pak přišel další skvělý moment zápasu, kdy si Palička vychutnal snad vše, co mu stálo v cestě, ze soupeře udělal solné sloupy a nekompromisně zavěsil. Ďáblové tak šli do šatny s překvapivým vedením 2:1.

     Druhá třetina byla ze strany Ďáblů opět nevídaná, zodpovědnost, zodpovědnost a zase jen zodpovědnost. Ale pozor, kdo by si myslel, že hráli nějakého zaďoura, ten by se spletl. Ve druhé třetině byli daleko nebezpečnější, nežli Draci, jejichž hru, bych v některých momentech, nazval zoufalost. I když bylo na ledě vidět spoustu šancí, druhá třetina skončila nerozhodně 0:0.

     Do třetí třetiny nastoupili Draci s odhodláním něco ze zápasem udělat a Ďáblové se měli co ohánět, aby se jim to nepovedlo. Draci také ukázali druhou tvář a přišla série vyloučení Ďáblů, když rozhodčího Draci nakrmili vymodlenými a přifilmovanými pády, což velmi nelibě nesla lavička Ďáblů. Nicméně Ďáblové i přes tyto momenty udrželi soustředěnost a Draky vlastně vůbec k ničemu nepustili. A pak přišla další nádherná akce domácích, kdy Motloch skvělým držením puku a pohybem donutil obranu Draků k další chybě a mezikruží zůstal Slovák. Přesná přihrávka a přesná střela Slováka znamenala vedení Ďáblů již 3:1.

Draci se pak snažili zvýšit aktivitu, ale bylo vidět jen vzrůstající nervozitu a spoustu špatných přihrávek. Nicméně dokázali, a klobouk dolů, nádhernou a rychlou akcí utkání zdramatizovat, když nejlepší hráč hostí Vorobjev vybídl rychlou a přesnou přihrávkou ke skórování Gewiese, který nezaváhal. Konec utkání byl ve znamení tlaku Draků, ale v rozhodujícím okamžiku, kdy bomba hostí mířila na pavučinku v šibenici domácí branky, se mihla nekompromisní lapačka Hlaváče a utnula jakékoliv naděje draků na bodový zisk. Hra Draků bez brankáře již byla jen planou křečí.

     Závěrem chci pouze poděkovat Ďáblům za skvělý a zodpovědný výkon a věřím, že na tuto hru, kterou předváděli proti Drakům, bude přicházet stále víc a víc diváků. Zajímavé bude také hodnocení trenérů, které zpracováváme a budou k dispozici v průběhu dne.

FOTOGALERIE ZDE

Trenér domácích Petr Macháček :

Šumperk hned v úvodu utkání předvedl , jakým favoritem je a po ukázkové kombinaci šel do vedení. Troufnu si ale říct, že právě v tento moment se začalo rodit naše vítězství. Ještě do konce první třetiny jsme otočili výsledek a ubráněné oslabení tři na pět zvedlo morální kredit týmu. Rozhodující branku jsme vstřelili po důrazu v osobním souboji v útočném pásmu a v zádech dvoubrankového vedení jsme dokráčeli k výhře. Musíme s kolegou poděkovat všem hráčům za přístup k utkání a k výkonu který předvedli v čele s velmi kvalitním výkonem Hašana v brance.

Je tu ještě jedna věc , kterou chceme vyzvednout. Nešlo si nevšimnout, jakou radost měli společně s týmem fanoušci a diváci po skončení utkání. Chceme jim tímto
poděkovat za přízeň a pevně věříme , že pouto , které zde vzniká, se bude nadále prohlubovat. Děkujeme!


Trenér hostů Jozef Zavadil :

Co Vám mám říct? Já nemám nic co hodnotit. Banda darebáků, kteří si mysleli, že když dají první gól, tak se Jičín porazí sám. Hanba, pro mne hanba, neskutečná han ba. Jasně jsme jim říkal pozor chlapci, když je podceníte a nedejbože zjistí, že se s Vámi dá hrát, tak se budete trápit. A tak se i stalo. Ve druhé minutě dámě gól a pak čekáme, že se soupeř porazí sám. Gratuluji Novému Jičínu, má mladé, ale ambiciózní mužstvo a je třeba aby jste je udrželi pospolu a bude to čím dál tím lepší. Naši borci si mysleli, že když k Vám přijede velký Šumperk, že si před ním sednete na zadek, tak se velmi spletli. Furt je postup, první místo, ale s takovým mužstvem a takovým výkonem, to tedy ani náhodou. Prostě jsme byli trapní a horší a Jičín po zásluze zvítězil.