Redakce

N o v ý J i č í n - V zápase se slavnostním zahájením, kdy malí hokejisté brali pohár za vítězství v Evropě, se utkali tradiční rivalové. O bod víc nakonec odvážejí zkušenější Bobři.

V zápase od začátku dominovali Ďáblové, na kterých bylo vidět, že chtějí vyhrát. Zodpovědná obrana, rychlý přechod do útoku a spousta šancí vyvrcholila v 17. minutě, kdy Palacký předložil finální přihrávku do mezikruží Sonnkovi a ten bez rozpaků napálil puk na bránu soupeře tak, že černou hmotu uviděl Slovák až za svými zády. Zbytek třetiny probíhal stejně, spousta šancí Ďáblů ale končila mimo bránu, nebo si domácí hráče vychutnal Slovák v bráně ValMezáckých. 

     Druhá třetina byla obrazem té prvé. Ďáblové bušili do svého soupeře neskutečným tempem a ValMez zkušeně a trpělivě čekal na svou příležitost. Té se však nedočkal, obrana domácích byla pevná a co nezvládla si pohlídal Hlaváč. Bohužel, opět jsme viděli spoustu neproměněných šancí Ďáblů a třetina skončila bez branek.

     Třetí třetina začala pro Ďábly katastrofálně. Ve 43. minutě před naší bránou trma vrma, hosté nevěděli co s pukem, tak ve jménu hesla, když nevíš, tak to napal na bránu, to opravdu napálili a světe div se, puk skončil za Hlaváčem a hostující Vaněk mohl zdvihnout ruce nad hlavou. A co více, tato situace se téměř identicky opakovala ve 48. minutě a šťastným střelcem se stal Pořický. Ďáblové byli chvíli otřeseni, to si opravdu nezasloužili, ale bojovali dál. Na tabuli svítila 53. minuta. k puku se dostal Slovák, který si v rychlosti nejprve skvěle poradil s obráncem a pak nechytatelnou střelou nedovolil svému jmenovci v bráně hostů se na puk ani podívat. Bylo vyrovnáno na 2:2. Ani jeden tým se ale s bodem nechtěl spokojit a boj pokračoval až do 60, minuty, kdy jej dočasně ukončila siréna.

     V prodloužení bylo zřejmé, že nikdo nechce udělat chybu, hrálo se opatrně, ale puk měli na hokejkách více hosté. Ve skvělé formě se ukázali oba brankáři, kteří celé prodloužení skvělými zákroky dostali až do nájezdů.

     V nájezdech rozhodla zkušenost, která byla na straně Bobrů. Hostující Brunec svým proměněným nájezdem urval zbývající bod pro Bobry a hosté se mohli radovat.

Ďáblové bojovali celý zápas o vítězství a nevynechali jeden jediný souboj. Dostali se do spousty šancí, jejich proměňování však pokulhávalo. Zejména v první třetině mohlo být vymalováno, ale Slovák bránu Bobrů zaklel. Musím vysoce ohodnotit přístup Ďáblů k celému utkání, hráli ve skvělém tempu a pokud takto budou hrát i nadále, máme se na co těšit. Vytknout lze pouze stabilní a obrovskou bolest a tou jsou přesilovky. Na tom musí Ďáblové ještě tvrdě pracovat...

A jak viděli zápas trenéři?

Jiří Weintritt trenér Bobrů :

Dnes jsme sehráli klasický zápas na úvod sezóny, hodně nervozity, soupeři jsme nabízeli jednu šanci za druhou svými hrubými chybami. Prospělo nám stažení sestavy na tři útoky. Potom si myslím, že jsme byli o krůček v předu a zaslouženě jsme si sáhli na dva body. Za stavu 2:1 jsem měli zápas celkem pod kontrolou, ale pak přišla situace jeden na jednoho, jičínský střelec si s tím skvěle poradil a parádní střelou vyrovnal. Se dvěma body jsme spokojeni, hlavní je, že jsme zápas zvládli a teď už to pojede.

Petr Macháček, trenér Ďáblů : 

Jsme spokojeni se vstupem do sezóny a klukům jsme poděkovali za velmi dobrý výkon. Pokud bychom proměňovali šance, které jsme si vytvořili bylo by bodů víc, ale ceníme i toho, že jsme po obratu soupeře zápas nezabalili a srovnali. V penaltách je to už vabank.

Fotografie z utkání nejdete ZDE